Arena – Jouw Restaurant

Arena Restaurantpagina

Zeeland

Bourgondisch genieten in Maashorst bij Pastorie Zeeland

'We werken zoveel mogelijk met streekproducten'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In het centrum van Zeeland zit sinds anderhalf jaar De Pastorie. Een plek midden in de Maashorst waar je kunt lunchen, dineren, proeven en genieten. De smaak van de gasten staat centraal. Wat zij lekker vinden komt op de kaart. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van streekproducten. Herman en Willemien Janssen werken hard om het iedereen naar zijn zin te maken.

De Pastorie kent een uitgebreide kaart. “We hebben ons eigen speltbrood”, vertelt de gastheer. “We werken zoveel mogelijk met groenten en fruit uit de regio. Ook staan er verschillende vleesproducten op die kaart die hier lokaal vandaan komen. Daarbij hebben we aandacht voor zogeheten vergeten vlees. Zo kun je bij ons bavette bestellen. Ooit heel populair, maar langzaam maar zeker uit de gratie geraakt. Nu komt het terug.”
Janssen blijft actief rondkijken in de Maashorst naar mogelijkheden. Hij werkt al samen met veel andere ondernemers en boeren. “Ik ben altijd bezig met de vraag: wat kunnen we hier nog meer naartoe brengen”, zegt hij. “Er is zoveel dat we nog niet weten. Het voordeel van streekproducten is dat de kring klein is. Je weet waar het vandaan komt en wat erin zit. Dat komt ten goede aan de kwaliteit.”

Pasta-avond
Gasten kunnen kiezen van een grote kaart. Daarnaast is er een driegangenmenu. Elke donderdag is voortaan pasta-avond met wisselende gerechten. Naast het speltbrood, heeft De Pastorie nog een aantal andere eigen producten. Zo kan de liefhebber heiligebonensoep bestellen. Of een borrel. De likeur Het Roeselaerke is gemaakt op basis van een oud recept van Kapelaan Van Roeselare. Veel van de in de keuken gebruikte kruiden in gerechten komen uit de eigen tuin. En in de zomer kunnen gasten verse muntthee krijgen.

Monumentaal pand
De Pastorie is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kerkstraat in Zeeland. De voormalige pastorie is een herenhuisachtig gebouw. “We wilden het zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat laten”, vertelt Janssen. “Op die manier kunnen we het karakter behouden. Deze Bourgondische uitstraling en de kwaliteit van onze producten passen goed bij elkaar.”
De vele verschillende binnen- en buitenruimtes bieden onderdak voor elke gelegenheid. Van een familiediner of feestje tot een zakelijke bijeenkomst of trouwerij. Op het terras aan de voorzijde of in de idyllische pastorietuin is het goed toeven. Lekker relaxen en genieten van een hapje en een drankje.

Fietsen en wandelen
Janssen was een van de eerste in Zeeland die inzag hoe belangrijk toeristen zijn in de toekomst. Wat dat betreft is de ligging ook ideaal. Diverse wandel- en fietsroutes passeren de horecagelegenheid, net als de bevrijdingsroute. De Pastorie is opgenomen in de fietsroute De Biecht & De Zonde en de Landelijke Brocante Route. Ook voor toeristen en dagjesmensen die met de auto het natuurgebied verkend hebben, is het centrum van Zeeland de ideale plek om bij te komen.
De verwachting is dat op de korte termijn de vergunning voor de bed & breakfast wordt afgegeven. Dan kan Janssen beginnen met de verbouwing. De bedoeling is dat de werkzaamheden voor de zomer klaar zijn, zodat vanaf dan gasten ontvangen kunnen worden. Dit gaat gecombineerd worden met workshops.

De Pastorie zit aan de Kerkstraat 51 in Zeeland. De horecagelegenheid gaat op dinsdag tot en met zondag om 11 uur open. De keuken is geopend van 11.30 tot 21 uur. In de zomer kun je er zelfs elke dag terecht. Kijk op www.depastoriezeeland.nl voor meer informatie. Daar vind je tevens de menukaarten en arrangementen.

|Doorsturen

Restaurant nieuws