Zeeland

Van Boekel Zeeland bouwt 'flamingo-verkeerstoren' op Bonaire

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Het Zeelandse bedrijf Van Boekel Bouw en Infra heeft op 15 september de nieuwe, roze 'flamingo-verkeerstoren' op Bonaire overgedragen. Het bedrijf, gevestigd op industrieterrein Voederheil, heeft jarenlang aan het project gewerkt. Directeur Peter Kempen van Van Boekel Bouw en Infra was aanwezig tijdens de overdracht en is zeer trots. "Het is een bijzonder project op een bijzondere locatie in Caribisch Nederland."

De nieuwbouw van de Verkeerstoren is samen met een aantal upgrade maatregelen op het bestaande vliegveld geëngineerd en uitgevoerd door Van Boekel Bouw en Infra. De 'tender' vond plaats in juli 2014 en in april 2016 was de verkeerstoren gereed voor testen, opleiden en migratie van de luchtverkeersleiders. Eerder deze maand is de oorspronkelijke verkeerstoren gesloopt. Dit vormde het sluitstuk van deze opdracht.
Het ontwerp en de kleur van de verkeerstoren doet denken aan de voor Bonaire typerende flamingo en komt van de hand van architect Rene Marey, werkzaam bij NACO.

Van Boekel Bouw en Infra heeft bij deze opdracht samengewerkt met Rijkswaterstaat, NACO, ATN, Bouwmaatschappij Bonaire, IBO Bonaire, DECO Bonaire, Prince Cladding, Winkels Techniek, AGL Engineering en Movingdot.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties