Zeeland

D'n Brouwer presenteert:

Speciaalbier van de maand: Punk IPA van Brewdog

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Met maar liefst 300 speciaalbieren op voorraad is Herberg D’n Brouwer in Zeeland het walhalla voor de bierliefhebber. In de nieuwe rubriek ‘Speciaalbier van de maand’ zetten we telkens één van de bijzondere speciaalbieren van D’n Brouwer in de spotlights. In mei is dat de Punk IPA van Brewdog.

De Punk IPA van Brewdog is het snelst groeiende bier in Groot-Brittannië en de best verkopende IPA van Scandinavië. Het bier heeft een verfijnde, fruitige geur met tonen van lychee, kiwi en passievrucht. Zodra je het bier proeft, proef je ook tonen van kers en aardbei. Laat je echter niet foppen door dit bier: terwijl het sloksgewijs naar binnen glijdt ontpopt het zich als een wolf in schaapskleren en laat het zijn tanden zien. Plots laat de intense hopbitterheid zich gelden, en dat voegt weer een geheel nieuw niveau van smaakharmonie en balans toe. Een uitzonderlijk spannend speciaalbier!

Brouwerij: Brewdog Brewery
Land: Groot-Brittannië
Type: India Pale Ale
Gebrouwen sinds: 2009
Alcoholpercentage: 5,6%
Gisting: bovengisting
Kleur: oranjebruin
Drinktemperatuur: 4-6 graden

Over Brewdog
BrewDog is in 2006 opgericht door de twee vrienden James Watt en Martin Dickie. De brouwerij is gevestigd op het Kessock Industrial Estate in Fraserburgh en produceerde haar eerste brouwsel in april 2007. Brewdog claimt de grootste onafhankelijke Schotse brouwerij te zijn. De beide vrienden, slechts 24 jaar oud, schraapten hun spaarcentjes bij elkaar, gingen nog even langs bij de bank en begonnen met brouwen. Dit leverde onmiddellijk een aantal zeer uitgesproken bieren op. Elf jaar later is Brewdog een brouwerij die staat als een huis.

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties