Zeeland

D'n Brouwer presenteert:

Speciaalbier van de maand: Lagunitas IPA

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Met maar liefst 300 speciaalbieren op voorraad is Herberg D’n Brouwer in Zeeland het walhalla voor de bierliefhebber. In de rubriek ‘Speciaalbier van de maand’ zetten we telkens één van de bijzondere speciaalbieren van D’n Brouwer in de spotlights. In februari is dat Lagunitas IPA, de meest populaire IPA van Amerika.

Lagunitas IPA is een zogenoemde 'Ruthless IPA', een India Pale Ale met een krachtige, maar toch gebalanceerde smaak. Dit is een bier dat eigenlijk altijd kan. Lekker op het terras, maar ook bij eten met wat pit.

‘Westcoast style’
Deze Lagunitas is een bekende ‘Westcoast Style’ Amerikaanse IPA en geldt echt als het voorbeeld in z'n soort. Het is de meest verkochte IPA in de Verenigde Staten. Het bier geeft fruitige citrusaroma's gecombineerd met dennenachtige geuren. Het karakter van Amerikaanse hoppen wordt maximaal uitgenut. De aroma's worden aangenaam gecombineerd met een licht zoete, maar zeker niet dominante body.

Het maakt de Lagunitas IPA tot een heerlijk doordrinkbaar biertje. De kleine hoeveelheid karamelmout zorgt ervoor dat de smaak wordt gebalanceerd tussen de diverse hopsoorten. De Lagunitas IPA wordt gemaakt met 43 verschillende hopsoorten en 65 verschillende maltsoorten.


 

Brouwerij: Lagunitas Brewing Company
Land: Verenigde Staten
Gebrouwen sinds: 1993
Soort: India Pale Ale
Alcoholpercentage: 6,2%
Gisting: Bovengisting
Kleur: Geel-bruin
Drinktemperatuur: 2-4 graden
Smaak: Krachtig en fruitig
Rating RateBeer: 3,56/5


 

Over de brouwerij
Lagunitas, sinds 2017 geheel in handen van Heineken, is een van oorsprong Californische brouwerij en was in 1993 een van de voorlopers in de Amerikaanse bierrevolutie. Oprichter Tony Magee begon in zijn keuken met brouwen en bouwde het bedrijf in de jaren daarna flink uit. Lagunitas was een van de brouwers die IPA (India Pale Ale) op de kaart zette in de Verenigde Staten. Het was het allereerste bier dat werd gebrouwen en geldt nog steeds als het paradepaardje van de brouwerij.

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties