Zeeland

Herberg D'n Brouwer presenteert:

Speciaalbier van de maand: Jopen Life’s a Beach

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Met maar liefst 300 speciaalbieren op voorraad is Herberg D’n Brouwer in Zeeland het walhalla voor de bierliefhebber. In de rubriek ‘Speciaalbier van de maand’ zetten we telkens één van de bijzondere speciaalbieren van D’n Brouwer in de spotlights. In juli is dat Jopen Life’s a Beach, een lichte IPA uit Haarlem.

Jopen Life’s a Beach is echt een bier voor de zomer. Deze verfrissende session IPA met aroma’s van tropisch fruit is lekker hoppig, met name door de Nieuw- Zeelandse Wakatu-hop. Maar denk ook aan ananas, limoen, papaja, mango en citrus.

India Pale Ale is vaak een wat zwaarder biertype en kan daardoor wat zwaar zijn voor een warme zomerdag. Maar Jopen Life is a Beach is fruitig hoppig als een IPA, maar lichter qua alcohol. Door het lagere alcoholpercentage is het een mooie doordrinkbare IPA. Life’s not a Bitch!

Brouwerij: Brouwerij Jopenkerk
Land: Nederland (Haarlem)
Type: India Pale Ale
Gebrouwen sinds: 2014
Alcoholpercentage: 4,5%
Drinktemperatuur: 6 graden
Gisting: bovengisting
Kleur: goudblond
Smaak: Hoppig en bitter
Rating Untappd: 3,45/5

Over Brouwerij Jopenkerk
Het verhaal achter Jopen begint in de veertiende eeuw als Haarlem uitgroeit tot een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Brouwerijen draaien op volle toeren en het gerstenat wordt in ‘Jopen’ (vaten van 112 liter) over het Spaarne vervoerd. Het bier is van uitstekende kwaliteit en wordt zelfs in het buitenland gedronken. Maar aan de roem komt een einde. In 1916 sluit de laatste Haarlemse brouwerij haar poorten.
We nemen een sprong naar begin jaren negentig. De voorbereidingen voor de festiviteiten van het 750-jarig bestaan van Haarlem zijn in volle gang. De stichting Haarlems Biergenootschap dient een plan in om het Haarlemse bier terug te brengen. In het stadsarchief worden recepturen uit 1407 en 1501 gevonden en het bier wordt gereproduceerd. En… de brouwsels zijn een genot om te drinken.
In november 2010 wordt met de opening van de Jopenkerk de Haarlemse brouwerstraditie in ere hersteld. De historische Jacobskerk wordt omgetoverd tot een volledig operationele brouwerij, grand café en restaurant. Haarlem staat als brouwersstad weer op de kaart.

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties