Zeeland

Genieten met Maashorst als achtertuin

Recreëren, wonen en werken op Landgoed Nabbegat

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Aan de rand van natuurgebied De Maashorst nadert de ontwikkeling van Landgoed Nabbegat haar voltooiing. Met de mooi aangelegde wandelpaden, de bolle akkers en een boomgaard wordt deze Zeelandse regio steeds aantrekkelijker voor natuurliefhebbers. De varkens hebben plaatsgemaakt voor schapen in de nieuw gebouwde schuur van herders Wim en Joke Jans. De ideale plek om te recreëren, maar ook om te wonen of te werken.

Bij de inrichting van het landgoed is aangesloten bij de landschapsgeschiedenis en ecologische waarden van De Maashorst. Zo is er rekening gehouden met de leefwereld van de dassen en sluiten de bolle akkers goed aan bij de kenmerkende horsten en slenken in het bos. Wie dagelijks wil genieten van deze achtertuin kan hier ook komen wonen. Er is nog een klein aantal kavels te koop waarop gebouwd mag worden. Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op via info@bernheze.nl

Woonzorglocatie
Maar niet alleen voor de dieren wordt gezorgd. Er is ook aandacht voor de woonbehoefte van ouderen. Op het landgoed wordt een Herbergier gebouwd. Dit is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Hiermee krijgt Landgoed Nabbegat ook een maatschappelijk doel. Met de voorspelde stijging van het aantal mensen met dementie, zal immers ook de behoefte aan passende woonvoorzieningen toenemen. Zoals het er nu naar uitziet gaan ongeveer vijftien mensen met dementie genieten van het prachtig aangelegde Landgoed Nabbegat, de schapen van buurman Jans en de achtertuin De Maashorst.
De inrichting van Herbergier De Maashorst, het dagelijks leven en de manier van omgaan met elkaar, zijn huiselijk en ongedwongen. De bewoners krijgen de ruimte om hun leven voort te zetten zoals ze dat gewend waren. Door uit te gaan van wat de bewoners nog wél kunnen en ze zoveel mogelijk mee te nemen in het gewone leven, genieten de bewoners van een fijne oude dag. Immers, mensen met dementie verliezen wel hun geheugen, maar niet hun vermogen om te genieten van het leven.
Als u geïnteresseerd bent om hier te komen wonen, of kent u mensen voor wie dit een uitkomst zou zijn, dan kunt u contact opnemen met de zorgondernemers Cas en Judith van der Sande.

Vacatures
Zorgondernemers Cas en Judith gaan zelf ook in de Herbergier wonen. Zij verwachten dat het pand in de nazomer klaar zal zijn. Ze hebben inmiddels goede contacten met verschillende leveranciers uit Zeeland die hun helpen bij het inrichten van het pand.
De medewerkers van Herbergier De Maashorst krijgen de tijd om aandacht te geven aan de bewoners. Wie belangstelling heeft om hier te werken, kan solliciteren naar een baan. Vacatureteksten voor verpleegkundigen en verzorgenden IG staan op www.herbergier.nl/de-maashorst


Wil je meer weten over:
- het kopen van een woonperceel op Landgoed Nabbegat: info@bernheze.nl 
- het wonen in Herbergier De Maashorst: Cas en Judith van der Sande (demaashorst@herbergier.nl of 06-20174887 / 06-12376984)
- werken in Herbergier De Maashorst: www.herbergier.nl/de-maashorst 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties