Zeeland

Eten, drinken en slapen in hartje Zeeland - fotoreportage

Prachtig verbouwde Brouwer houdt zaterdag open dag

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op 1 oktober 2016 klonk het startschot voor de grootscheepse verbouwing van herberg D'n Brouwer in Zeeland. Precies een half jaar later is de metamorfose van de veelzijdige horecagelegenheid aan de Kerkstraat compleet. Een bruisende brasserie, een herberg met drie thematisch ingerichte kamers en een volledig vernieuwd café met maar liefst 300 speciaalbieren: het is beter toeven dan ooit bij de zaak van Rob Neijts (foto), Mirjam van Empel en Frank van der Wielen. Zaterdag 1 april is het van 12 tot 16 uur open dag en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in herberg D'n Brouwer nieuwe stijl.

Rob Neijts serveert 300 speciaalbieren in D'n Brouwer.

Herberg D’n Brouwer is gevestigd in de voormalige bierbrouwerij van Joseph van de Ven (1872-1947). De forse uitbreiding van de horecazaak werd mogelijk doordat het linkergedeelte van het monumentale pand, tot voor kort in gebruik als kantoorruimte, er bij is gehuurd.

Brasserie
De verbouwing van D’n Brouwer bestond uit drie fasen. Eind december opende als eerste de splinternieuwe brasserie de deuren. Dit restaurant, dat plaats biedt aan 66 personen, telt vier smaakvol ingerichte eetkamers, elk met een eigen thema. De verschillende kamers zijn met veel oog voor detail ingericht. Zo prijken in de ‘Muziekkamer’ de portretten van vier recentelijk overleden rocklegendes aan de muur. Maar ook in de ‘Wijnkamer’, ‘Brouwerskamer’ en ‘Huiskamer’ kunnen gasten genieten van een keur van lekkernijen. Van gamba’s met limoncelloroom en salade met ossehaaspuntjes tot een entrecôte van de Big Green Egg (een veelzijdige houtskoolbarbecue, red.) en zeewolf met spinazie, gerookte zalm en paprikasaus.
“De brasserie is vanaf 1 april iedere dag geopend vanaf 11 uur”, vertelt Rob Neijts. “Je kunt er dan zowel voor de lunch als het diner terecht.”

Herberg
Deel 2 van ‘operatie D’n Brouwer’ behelsde de herberg, die vorige week de eerste gasten verwelkomde. Drie stijlvol ingerichte kamers met een bijzonder verhaal. Zo verwijzen de Jos van der Ven-kamer en Kees d’n Brouwer-kamer naar de roemruchte bierbrouwershistorie en is de Monique van der Ven-kamer een heus eerbetoon aan de bekende actrice en regisseuse, die op 28 juli 1952 is geboren in het monumentale pand aan de Kerkstraat.

Café volledig vernieuwd
Als laatste is het café van D’n Brouwer op de schop gegaan. “Het café is dubbel zo groot geworden”, geeft Rob aan. “We hebben onder andere een apart jongerengedeelte gecreëerd met een pooltafel, dartbord en tv-schermen. Verder is de bar verplaatst en hebben we het geheel zodanig ingericht dat we ook besloten feesten kunnen organiseren. Daarnaast hebben we op de eerste etage nog een grote vergaderruimte met eigen bar. Deze mag gratis worden gebruikt door verenigingen en stichtingen.”

300 speciaalbieren
Een van de paradepaardjes van D’n Brouwer is de collectie speciaalbieren. Rob Neijts: “Doordat we nu over meer caféruimte beschikken, hebben we het aantal speciaalbieren kunnen uitbreiden van 180 naar 300. Zo hebben we bijvoorbeeld alle trappistenbieren in huis, inclusief Westvleteren, een trappistenbier dat slechts zéér beperkt verkrijgbaar is.”

‘Mooier dan verwacht’
Rob kijkt tevreden terug op de verbouwingsperiode. “Het was een flinke klus, we hebben een half jaar lang van ’s morgens tot ‘s nachts gewerkt, maar het resultaat mag er wezen. Alle inspanningen zijn niet voor niets geweest. Eigenlijk is het nog mooier geworden dan we hadden verwacht. En als je dan al die positieve reacties hoort van de mensen, dat is echt geweldig. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

Openingsweekend
Nu alle verbouwingswerkzaamheden succesvol zijn afgerond, houdt D’n Brouwer een feestelijk openingsweekend. Op vrijdag 31 maart is er een Hollandse avond met een live optreden van feestduo Pap & Pudding en op zaterdag 1 april is het van 12 tot 16 uur open dag. Iedereen is dan welkom om onder het genot van een gratis speciaalbiertje een kijkje te komen nemen in herberg D'n Brouwer nieuwe stijl. Landerds burgemeester Marnix Bakermans verricht om 15.30 uur de officiële opening door een blaadje bier te tappen. Zaterdagavond vanaf 21 uur is er een optreden van de Zeelandse band In The Attic. Zondagmiddag is bij D’n Brouwer de klassieker Ajax-Feyenoord te zien op 4 schermen.

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via de website en 0486-450886. (interieurfoto's: LanderdFotografie)

 

De Monique van der Ven-kamer.

De Kees den Brouwer-kamer.

De Jos van der Ven-kamer.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties