Zeeland

Pannekoekenbakker Zeeland breidt uit met opening Jachthuis

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Onder toeziend oog van familie, vrienden en collega-ondernemers hebben Jolanda van der Linden en dochters Yentl en Veerle zaterdag 3 december het nieuwe gedeelte van de Pannekoekenbakker Zeeland in gebruik genomen. De officiële handeling werd verricht door Tije Bakermans, groot pannenkoekliefhebber en zoon van burgemeester Marnix Bakermans. Het Jachthuis, gestoeld op de horecagelegenheid die voorheen op die locatie zat, biedt ruimte aan 125 extra personen.

Burgemeester Bakermans is vol lof. “De Pannekoekenbakker is een begrip in de omgeving”, vindt hij. “De uitbreiding is een belangrijke impuls voor de Maashorst en een prima ontwikkeling voor Landerd. Het restaurant heeft een grote aantrekkingskracht met zestig- tot zeventigduizend gasten per jaar. Mijn zoon zou het liefst hierboven gaan wonen. Dat is helaas niet mogelijk, maar we kunnen hier wel af en toe komen smullen. Proficiat Jolanda, Yentle en Veerle met dit prachtige resultaat.”

Mindervalidentoilet
De uitbreiding is grotendeels tot stand gekomen door de hulp van steun en toeverlaat Jan van den Brand, vriend van de familie. “Een jaar geleden wisten we nog niet eens dat we gingen verbouwen en nu staat dit er”, zegt hij. “Dat is geweldig. Het begon allemaal met de wens van Jolanda om een toilet voor mindervaliden te maken. Daar bleek geen ruimte voor. Toen zijn we in het bestemmingsplan gaan kijken wat de extra mogelijkheden waren. In februari zaten we al met een architect om tafel. De bouw is 2 september gestart en nu drie maanden later kunnen we al open.”
Een inwoner van Zeeland vertelde aan Jolanda dat hij het originele schilderij van het Jachthuis nog in zijn bezit had. “Dat mochten we hebben”, vertelt Jan. “We hebben het doek laten opknappen. Tevens kregen we het oude naambord. Zo kwam Jolanda op het idee om dat idee nieuw leven in te blazen. We hebben geprobeerd de warmte en gezelligheid van toen terug te brengen, met veel openheid. Vanuit de ruimte heb je prima zicht op het speelbos en de toestellen, zodat je de kinderen eenvoudig in de gaten kunt houden.”

Gasten zijn elke dag van de week welkom bij De Pannekoekenbakker Zeeland aan de Udenseweg 31. “Dan hoef je niet na te denken of we open zijn”, lacht Jolanda. “Slechts drie dagen per jaar zijn we dicht.” De meeste dagen gaan de deuren om 16 uur open. Op woensdag en zaterdag om 12 uur en op zondag zelfs al om 11 uur. Tijdens vakanties in regio zuid zijn mensen ook al vanaf 12 uur welkom. De keuken gaat om 20.30 uur dicht en het restaurant sluit om 21.30 uur. Kijk op www.pannekoekenbakker.nl/zeeland voor meer informatie en de menukaart.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties