Zeeland

Gemeentehuisplein ondergaat fraaie metamorfose

Nieuwe parkeerplaats Jumbo Zeeland bijna klaar

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De nieuwe parkeerplaats van Jumbo Eijsermans in Zeeland is bijna klaar. Naar verwachting zijn de bestratingswerkzaamheden op het plein tussen de supermarkt en het Landerdse gemeentehuis half juni afgerond.

De werkzaamheden op het ‘gemeentehuisplein’ zijn al enkele maanden aan de gang en dat brengt natuurlijk de nodige (parkeer)overlast met zich mee, met name voor bezoekers van Jumbo Eijsermans. “Af en toe krijgen we hier wel eens een opmerking over, maar het merendeel van onze klanten is positief en weet ons nog steeds goed te vinden”, vertelt Jeroen van den Heuvel, bedrijfsleider van Jumbo Eijsermans. “Zij zien ook dat we straks een veel mooier plein terugkrijgen. Daarnaast ontdekken steeds meer mensen het parkeerterrein op de voormalige locatie van basisschool De Wizzert. Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je daar zelfs je winkelwagentje achterlaten.”

‘Volledig gemoderniseerd’
Nog een paar weken en dan is de metamorfose van het gemeentehuisplein compleet. Jeroen: “De bestrating is dan helemaal klaar. Verder komen er ondergrondse glasbakken en als finishing touch wordt er nog een aantal bomen geplant. Het plein wordt eigenlijk volledig gemoderniseerd en sluit daarmee mooi aan op de uitstraling van onze winkel.”

Extra mogelijkheden
In de nieuwe situatie blijft de ‘loop’ voor de Jumbo-supermarkt helemaal vrij. Deze krijgt dezelfde fraaie natuurstenen bestrating die nu al aan de overkant bij het gemeentehuis ligt. De ruimtelijke opzet van het plein biedt ook Jumbo extra mogelijkheden, geeft Jeroen aan. “We verkopen nu iedere zaterdag al appelflappen en worstenbroodjes voor de winkel. Waarschijnlijk gaan we dat uitbreiden met seizoensproducten zoals bijvoorbeeld aardbeien en meloenen.” 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties