Zeeland

Cadeautjes op 22, 23 en 24 december

Korenbloem Zeeland gecertificeerd als Duurzame Bloemist

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Bloemenspeciaalzaak De Korenbloem in Zeeland is sinds kort gecertificeerd als Duurzame Bloemist. Om dit heuglijke feit met de klanten te vieren, deelt de winkel aan de Oude Molenstraat 5a op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 december allerlei leuke cadeautjes uit.

Het team van De Korenbloem. (foto: By Annelies)

Eigenaresse Stephanie de Bruin is trots dat De Korenbloem als een van de eersten in de regio is gecertificeerd als Duurzame Bloemist. “Dat bewijst dat het grootste gedeelte van onze inkoop maatschappelijk verantwoord is”, legt zij uit. “Zo hebben onze bloemen en planten het Milieu- en FairTradekeurmerk en is de bedrijfsvoering uitgebreid getoetst en verantwoord bevonden. De certificering betekent dat wij met De Korenbloem aansluiten op de behoefte van tegenwoordig en rekening houden met milieu en maatschappij.”

Hans van Aarssen
Hans van Aarssen en Stephanie de Bruin, het lijken twee vriendinnen als ze vertellen hoe ze, ieder op hun eigen wijze, de bloemenwinkel letterlijk en figuurlijk ‘kleur’ hebben gegeven. Hans kijkt terug, Stephanie kijkt vooruit, een hechte combinatie met dezelfde verbintenis: De Korenbloem.
Corrie van Aarssen nam in 1968 een ‘bloemenwinkeltje’ over. Samen met haar man had ze al een eigen meel- en dierenspeciaalzaak, ze vond dit een mooie combinatie. In 1973 kreeg zoon Ger verkering met Hans van Lieshout. Hans werd enthousiast van de bloemenwinkel en begon met het volgen van de nodige opleidingen. Na een grondige verbouwing namen Ger en Hans de zaak over. Op 19 maart 1986 vond de heropening plaats. Hierbij werd de naam De Korenbloem onthuld. Omdat het met de verkoop van bloemen alsmaar drukker werd, besloot Hans in 2004 weer te verbouwen en te stoppen met de dierenspeciaalzaak.

Stephanie de Bruin
Stephanie zag als dertienjarig meisje in De Korenbloem een poster hangen van haar idool. Ze ging vragen of ze deze misschien mocht hebben. Het ondernemersbloed zat er toen al in. Stephanie vroeg meteen of ze mocht komen helpen. Na een aantal weken kwam Hans met een telefoontje voor een zaterdaghulp. Dit resulteerde uiteindelijk in de opleiding Senior Florist. Het geluk was aan Stephanie’s kant, want tijdens het eindexamen belde Ger op. Of zij het zag zitten om het Korenbloem-team te komen versterken. Hij sprak niet tegen dovemansoren.

In 2005 besloot Hans om langzamerhand te gaan afbouwen, maar ze vond het heel belangrijk dat de winkel in Zeeland zou blijven bestaan. Dus was een opvolger gewenst. Stephanie was enthousiast, maar had tijd nodig om zeker te weten of ze er de capaciteiten voor had. Er komt immers veel bij kijken: inkopen, boekhouding, bloemwerk maken en dus veel uren werken. Eind 2010 wist ze zeker dat ze verder wilde met De Korenbloem en in 2011 nam Stephanie de winkel helemaal over, met het bestaande team. Ze bouwde de winkel uit tot hoe het nu is. Klanten uit de wijde regio weten De Korenbloem inmiddels te vinden. Bovendien heeft de zaak een eigen bezorgdienst met twee auto's.

Cadeautjes
Op 22, 23 en 24 december deelt De Korenbloem allerlei leuke cadeautjes uit aan de klanten. De speciaalzaak is vrijdag 22 december geopend van 8.30 tot 20 uur, op zaterdag 23 december van 8.30 tot 18 uur en op zondag 24 december van 10 tot 16 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties