Zeeland

Georges de Groot: 'Ik volg mijn hart'

IJssalon en kunstgalerie KIJK opent deuren in hartje Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In Zeeland opent donderdag 13 april KIJK voor het eerst de deuren. Dit staat voor Koffie, IJs en Kunst. Initiatiefnemer Georges de Groot combineert in dit nieuwe concept zijn passie voor kunst met zijn liefde voor werken in de horeca. Bezoekers kunnen er genieten van ambachtelijk ijs, verse koffie, diverse lekkernijen en prachtige kunstwerken. De ideale plek om je zintuigen eens heerlijk te verwennen.

Georges is al lange tijd actief in de Zeelandse horeca. Sinds 2010 is hij de eigenaar van Kwalitaria De Groot aan de Kerkstraat. In zijn horecagelegenheid heeft hij vanaf het begin plek ingeruimd voor kunst. “Dat loopt als een rode draad door mijn leven”, geeft hij aan. “Kunst is erg belangrijk voor me. Nu volg ik mijn hart en zet ik de volgende stap door een eigen galerie te openen, want ik wil graag verder met mijn kunst. Hopelijk kan ik er ooit mijn boterham mee verdienen.”
Toch kan Georges ook de horeca niet loslaten. “Het contact met mensen is erg fijn”, vindt hij. “Nu ga ik een extra uitdaging aan. Een ijssalon is iets anders dan ik gewend ben, maar daarom niet minder leuk. We gaan werken met verse producten uit de streek. Het ambachtelijke ijs komt uit Haps van Mark van Gaal, die onlangs is uitgeroepen tot beste ijsmaker van Nederland. De koffie is van Van Tienen. Echt goede koffie. De gebakjes komen van de hand van Roel van Dussel, een plaatselijke patissier. Van muffins en appeltaart tot monchou. Harrie van den Elzen levert de appels en peren.”

'Frisse uitstraling'
De ijssalon en galerie krijgen een industriële uitstraling met warme aspecten en verrassende elementen. “Het is zeker niet alledaags, maar wel fris”, weet Georges. “Beneden en op het terras kun je genieten van onze smakelijke producten. De eerste verdieping is omgetoverd tot een artistieke en inspirerende ruimte met kunst.”
KIJK is vernieuwend en zeker een toevoeging voor Zeeland. Vanaf donderdag 13 april zijn gasten zes dagen per week welkom aan de Puttelaar 1. De ijssalon gaat elke woensdag tot en met maandag om 10 uur 's ochtends open. De sluitingstijd is afhankelijk van het weer, maar meestal pas (ruim) na zonsondergang. In vakanties kun je ook op de dinsdagen iets lekkers halen. Georges nodigt belangstellenden van harte uit om tijdens de feestelijke opening of in het paasweekend een kijkje te komen nemen. Meer informatie op www.kijkinzeeland.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties