Zeeland

Instra Zeeland viert zilveren jubileum met open dag

'Het draait om efficiënt gebruikmaken van je bedrijfswagen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In 1991 begint Peter Arts met het inrichten van bedrijfswagens in een schuur bij zijn ouders. Vijfentwintig jaar later geeft hij leiding aan ruim twintig man personeel en staat zijn bedrijf Instra in de top vijf in deze sector met klanten in binnen- en buitenland. Om het zilveren jubileum te vieren is er zaterdag 12 november een open dag aan de Hoefslag 6 in Zeeland.

Peter Arts werkte eerst als onderhoudsmonteur. Het viel hem op dat het vaak lang duurde tot een nieuwe bus was ingericht. Langzaam ontstond het idee om voor zichzelf beginnen. “Dat is iets wat ik al langer wilde”, blikt hij terug. “Ik ben heel opgeruimd van mezelf. Ook dat past goed in het verhaal. Toen ben ik begonnen in een schuur van acht bij acht bij mijn ouders. Zij gaven mij de ruimte om een start te maken. Ik werd bijgestaan door mijn toenmalige vriendin Mirjam, inmiddels mijn vrouw.”
De zaken gaan goed en in 1995 verhuist het bedrijf naar de Hoefslag. Dat is het moment dat het eerste personeelslid in dienst komt. Wat volgt is een mooie groeiperiode. Tegenwoordig is Instra een belangrijke speler op de markt voor het inrichten van bedrijfswagens. “We staan in de top vijf”, zegt Arts trots. In 2015 neemt de groei een vlucht. “Je merkt dat de economie aantrekt. Daarnaast wonnen we een aanbesteding. Daardoor is het personeelsbestand vorig jaar toegenomen van tien tot drieëntwintig. De hoofdlocatie is nog steeds aan de Hoefslag, maar we gebruiken drie plekken voor het inbouwen. Ook werken we op locatie als het project daar om vraagt.”

Efficiënt inrichten
Instra kan voor iedereen met een bedrijfsauto iets betekenen. “Die voertuigen komen kaal uit de fabriek”, vertelt Arts. “Daar kunnen we bijvoorbeeld een vloer of zijwanden in aanbrengen. Het draait allemaal om efficiënt gebruikmaken van de ruimte. Vroeger was een werkbus 'vol' wanneer de bodem vol lag. Het is veel beter om de ruimte optimaal te benutten. Dan kun je meer materiaal op een veilige manier meenemen. Het is ook fijner voor de monteur. Hij is minder tijd kwijt met het in- of uitladen van de wagen.”
De mogelijkheden zijn legio en de oplossingen worden steeds praktischer. “We werken voor bedrijven in de meest uiteenlopende branches”, zegt Arts. “Denk aan installatiebedrijven, energieleveranciers, netwerkbeheerders, waterschappen en gemeenten. Sinds de beginfase van het bedrijf houden we ons ook bezig met de inrichting van rouwvervoer. Dat wordt steeds professioneler aangepakt. Het is een aparte tak van inrichten en het vraagt toch om een speciale benadering.”

Visitekaartje
Door de jaren heen heeft Instra diverse voertuigen compleet ingericht. “Onder meer voor een raceteam, catering met koelunit, hoefsmid en glasvezel”, somt Arts op. “Binnenkort gaan we aan de slag met een kantoortje in een voertuig, ideaal voor een vertegenwoordiger. Als hij onderweg dan wat tijd over heeft, kan hij daar gebruik van maken. Een mooi visitekaartje voor je bedrijf.”
Om belangstellenden te laten zien wat Instra allemaal doet, en vanwege het zilveren jubileum van het bedrijf, is er zaterdag 12 november een open dag. Het publiek is van 10 tot 17 uur welkom. Arts: “Die dag kun je bij ons een kijkje komen nemen. Je ziet dan wat er allemaal mogelijks ie en in een wagen past.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties