Zeeland

Cornelissen Aannemingsbedrijf uit Zeeland steunt Stichting Vrienden van Bambanani

ZEELAND/VEGHEL - Stichting Vrienden van Bambanani bouwt schooltjes voor kinderen in Zuid-Afrika. Daarnaast leidt Bambanani onderwijzers op. Allemaal om de schooltjes zo zelfvoorzienend mogelijk te maken. Zo wordt er ook groente en fruit gekweekt, en zorgen watertanks voor het broodnodige water. Dankzij deze opzet spelen de scholen een centrale rol binnen de gemeenschap. Om de schooltjes verder zelfvoorzienend te maken worden de eerste schooltjes nu uitgerust met laptops. In de levering hiervan wordt Bambanani ondersteund door BSU.LEASE uit Veghel en Cornelissen Aannemingsbedrijf uit Zeeland.

Beide partijen hebben de handen ineengeslagen en dit mogelijk gemaakt. Thijs Jongkind van BSU: “Normaliter zouden de laptops verkocht worden, maar we hebben de keuze gemaakt om ze aan Bambanani te schenken. Simpelweg omdat we het een mooie bestemming vinden en om zo - met direct bruikbare en nuttige apparatuur in plaats van geld - een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de kinderen daar.” Stephan Daverveld van Cornelissen onderstreept deze gedachte: “Wat is mooier en duurzamer dan apparatuur een tweede leven gunnen in Zuid-Afrika en dan ook nog op de schooltjes van Bambanani?”

Growing dreams
Op deze manier wordt letterlijk bijgedragen aan ‘Growing Dreams’, het motto van de Vrienden van Bambanani. Inmiddels dromen 4.249 kinderen op maar liefst 84 Early Learning Centers mee met Bambanani.

Kijk voor meer informatie op www.bambanani.org  of www.facebook.com/vrienden.bambanani.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties