Zeeland

Eerste gasten zijn vol lof

Brasserie van D'n Brouwer stijlvolle aanwinst voor Zeeland - Fotoreportage

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na een verbouwing van een kleine drie maanden opende woensdagavond de splinternieuwe brasserie van Herberg D'n Brouwer in Zeeland voor het eerst haar deuren. Zo'n vijftig genodigden op het bedrijfsuitje van Van Deijne Auto-onderdelen hadden de heuglijke eer om als eerste kennis te maken met de kookkunsten van chef-kok Frank van der Wielen, sinds kort de nieuwe compagnon van Rob Neijts en Mirjam van Empel. Ook Arena nam een kijkje bij de geboorte van de jongste telg in de Brouwer-familie en peilde de reacties. "Het is nog mooier geworden dan we hadden gehoopt."

Wat bij binnenkomst direct opvalt is dat de nieuwe brasserie prachtig tot haar recht komt in het fraaie monumentale pand aan de Kerkstraat, de voormalige bierbrouwerij van Joseph van de Ven (1872-1947). De verschillende eetkamers zijn met gevoel voor smaak en oog voor detail ingericht. "Het is heel stijlvol verbouwd", zegt een van de gasten enthousiast. "Echt een aanwinst voor Zeeland", vult zijn tafelgenote aan.

Op de kaart van de brasserie, die plaats biedt aan 66 personen, prijkt een keur van lekkernijen. "Van kalfscarpaccio en gewokte garnalen tot een entrecôte en picanha (staartstuk van het rund, red.) van de Big Green Egg", somt Rob op. De brasserie is momenteel van woensdag tot en met zondag geopend, maar vanaf maart kun je er zeven dagen per week terecht voor zowel lunch als diner.

'Op naar fase 2'
Rob Neijts is een gelukkig man. "We zijn heel blij met het resultaat. Het is eigenlijk nog mooier geworden dan we hadden gehoopt", zegt de immer goedlachse horeca-uitbater. "Fase 1 is nu achter de rug, op naar fase 2", kijkt hij alvast vooruit naar het volgende 'project' dat op stapel staat in de Zeelandse horecatempel. Dat is de drie kamers tellende bed & breakfast op de bovenverdieping. Een van de kamers wordt geheel in 'Monique van de Ven-stijl' ingericht. De bekende actrice en regisseuse werd in 1952 geboren in het pand van D'n Brouwer. "De bed & breakfast gaat medio januari open", vertelt Rob.

Vernieuwd café
Fase 3 in de metamorfose van D'n Brouwer is de vernieuwing van het café, dat straks dubbel zo groot wordt. "Onder andere de bar wordt verplaatst en het wordt zodanig ingericht dat we straks ook besloten feesten kunnen gaan organiseren”, vertelt Rob. Verder krijgt het eetcafé een eigen nieuwe menukaart (de befaamde spareribs-avond op donderdag blijft gehandhaafd) en wordt D'n Brouwer meer dan ooit een walhalla voor de bierliefhebber. Het aantal speciaalbieren wordt namelijk uitgebreid van 180 naar 300. "We zijn daarvoor een aantal hele mooie, bijzondere bieren aan het uitzoeken", geeft Rob aan.
De verbouwing van het café van D'n Brouwer start begin februari. Rob: "Het café gaat dan een week of twee dicht. In die periode verhuizen we tijdelijk naar café Kobus van onze buurman Harold van Tiel. Na de carnaval gaat ons vernieuwde café weer open."

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886. (interieurfoto's: Marc van Zuijlen, Landerd Fotografie)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties