Schaijk

RegioBank Schaijk breidt financiële dienstverlening verder uit

'Wij zijn dichtbij en bereikbaar'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Al dagen kijkt de 8-jarige Sam uit naar dit moment: samen met zijn opa Henk gaat hij zijn spaarcentjes naar de bank brengen. Dit is de eerste keer dat hij mee mag. Sam heeft er erg veel zin in, want zijn opa vertelt altijd mooie verhalen over hoe leuk hij het vond om als kind naar de bank te gaan. Over de meneer die zijn spaarpot aannam en het geld telde. Dat wilde Sam zelf ook wel meemaken en vandaag gaat het gebeuren. Samen met opa gaat hij op de fiets naar de bank in het dorp, maar eenmaal daar staan ze voor gesloten deur. Opa moppert een beetje en ziet dat deze vestiging van de bank slechts drie dagdelen per week open is. Hij neemt contact op met het servicenummer en leert dat hij in de nabijgelegen stad geld kan storten. Sam en z'n opa wisselen de fiets om voor de auto en rijden naar de bank in de stad. Een baliemedewerker wijst hen op de stortautomaat in de hoek. Een papiertje op het scherm doet het ergste vermoeden: defect. Er is niemand aanwezig die hen kan helpen. Het geld op een andere manier storten is niet mogelijk. Onverrichter zaken keert het tweetal met de spaarcentjes terug naar huis...

Bovenstaand voorbeeld is exemplarisch voor de terugtrekkende beweging die veel banken maken. De oplossing is simpel volgens Lorenzo van der Wijst: “Kies voor een bank in de buurt, die zichtbaar én bereikbaar is”, stelt hij onomwonden. Samen met zijn vader Tom en Yolanda Lamers runt hij de RegioBank en Van der Wijst Assurantiën in het hart van Schaijk. “Bij ons heb je altijd te maken met dezelfde drie vertrouwde gezichten. Klanten kunnen hier altijd terecht voor advies of gewoon even binnenlopen met een vraag. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar geldzaken in de buurt kan regelen. Om terug te komen op bovenstaand voorbeeld: zoiets zou bij ons niet gebeuren. Wij hebben een kasfunctie waarbij particuliere klanten zonder kosten contant geld kunnen storten en opnemen.”
De RegioBank staat voor persoonlijk, dichtbij, toegankelijk en zichtbaar. Zelfs tijdens de coronatijd is het kantoor vijf dagen per week open. Je kunt er maandag tot en met vrijdag terecht van 9 tot 12.30 uur. “Het is voor ons belangrijk om service te blijven bieden”, legt Yolanda uit. “Daarom zijn we komende periode gespreid aanwezig. Op die manier blijven we bereikbaar voor onze klanten. Dat vinden we heel belangrijk, zodat mensen gewoon binnen kunnen blijven lopen.”

'Mensenwerk'
Dat de service van de RegioBank door klanten gewaardeerd wordt blijkt onder meer uit het tevredenheidsonderzoek van de Consumentenbond. Met een 9,4 komt de RegioBank het beste uit de bus. Tom: "We combineren persoonlijk contact met alle gemakken van deze tijd. Bij ons kun je terecht voor onafhankelijk advies over bankzaken, hypotheken en verzekeringen. We zijn nergens aan gebonden. Dat betekent dat we altijd het advies geven dat past de situatie van de klant. Omdat wij scherpe tarieven bieden, kunnen we concurreren met internetprijzen.”

Uitbreiding dienstenpakket
Van der Wijst Assurantiën blijft het eigen dienstenpakket constant onder de loep nemen om zo goed mogelijk bij de wensen en behoeftes van de klant aan te sluiten. Zo kun je een nieuwe woning voor aankoop laten keuren door een bouwkundig specialist. "Dit is een visuele inspectie op meer dan vierhonderd punten”, licht Lorenzo toe. "De bouwkundige inspecteert de woning van de kruipruimte tot aan de nok van het dak. Eventuele verborgen gebreken komen zo aan het licht. Ook worden eventuele herstel- of vervangingskosten meegenomen zodat je een goed beeld hebt van het toekomstige onderhoud.”
Ook de financiële dienstverlening is verder uitgebreid met allerlei kredietopties. "Voorheen zaten we vast aan één geldverstrekker, maar nu hebben we meer mogelijkheden”, vervolgt Lorenzo. "Een krediet kost geld. Daarom promoten we dat niet actief. We willen onze klanten niet op onnodige kosten jagen. Nu ons aanbod is uitgebreid zou het voor mensen die ergens anders al een krediet hebben wellicht interessant zijn om over te stappen, zeker als je nu boetevrij kunt aflossen. Met een scherpe aanbieding kunnen we de hoge maandlasten naar beneden brengen, bijvoorbeeld omdat de rente lager is.”

Van der Wijst Assurantiën en RegioBank is te vinden aan het Kapelanieplein 5 in Schaijk. Meer informatie over de dienstverlening is te vinden op www.wijst.net. Je kunt contact opnemen door te bellen met 0486-464930 of te mailen naar info@wijst.net

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties