Schaijk

Henri en Nellie van Kreij stoppen noodgedwongen met autobedrijf Hevank

‘We waren graag nog een aantal jaren doorgegaan’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Na een periode van bijna 26 jaar moesten Henri en Nellie van Kreij onlangs noodgedwongen stoppen met hun autobedrijf Hevank in Schaijk. Vanwege een zware burn-out en een daaruit voortkomende depressie was Henri (59) niet meer in staat optimaal te functioneren en besloot hij met pijn in zijn hart de zaak te verkopen. “Ik heb het lang geprobeerd, maar het ging echt niet meer.”

Henri en Nellie van Kreij in hun nieuwe huis in Schaijk.

Henri van Kreij is een ‘sleutelaar’ in hart en nieren. “Op mijn vijftiende knapte ik al brommers op in de garage van mijn oom en voordat ik mijn rijbewijs had behaald was ik al met auto’s in de weer”, vertelt de Schaijkenaar. In april 1992 wordt Hevank Auto’s officieel ingeschreven als bedrijf. “In de eerste jaren werkte ik vanuit het huis van mijn ouders. Ik hield me destijds bezig met in- en verkoop van auto’s en reparaties. In 1996 zijn we naar de huidige locatie op het Industriepark verhuisd.”

Trouwe klantenkring
Henri bouwt, samen met administratieve steun en toeverlaat Nellie, een prachtig bedrijf op met een grote en trouwe klantenkring. Het is weliswaar keihard werken, maar de zaken lijken voorspoedig te gaan. Totdat Henri in 2013 met een zware burn-out te kampen krijgt die vervolgens leidt tot een ernstige depressie. Sinds die tijd is hij niet of nauwelijks meer in staat om in de zaak te werken. “Ik heb het nog heel lang geprobeerd, maar het lukte op een gegeven moment echt niet meer. Nellie en onze vaste medewerker Arjan van de Wetering, die een hele grote steun is geweest, hebben de zaak in die periode overeind gehouden.”

‘Snel gegaan’
Het is een hard gelag voor de Schaijkse ondernemer, die zijn levenswerk in de afgelopen jaren met lede ogen ziet afbrokkelen. Henri: “We waren graag nog een aantal jaren doorgegaan, hadden zelfs nog uitbreidingsplannen. Maar het heeft helaas niet zo mogen zijn.” In april van dit jaar verkoopt hij zijn bedrijf noodgedwongen aan Laurens en Annette Otjens. “Zij zetten de garage op dezelfde wijze voort en ook onze steun en toeverlaat Arjan van de Wetering blijft er werkzaam. Dat was een uitdrukkelijke voorwaarde van ons."
Uiteindelijk is het allemaal onverwacht snel gegaan met de verkoop, geeft Henri aan. "Daardoor hebben we eigenlijk nauwelijk de kans gehad om afscheid te nemen van onze vele trouwe klanten. Langs deze weg willen wij hen graag bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking in de afgelopen jaren."

'Goeie beslissing'
Waar veel ondernemers in het bekende zwarte gat vallen nadat zij stoppen met hun bedrijf, bevalt ‘het leven zonder Hevank’ Henri en Nellie de eerste maanden best goed. “Natuurlijk mis ik de zaak wel, vooral het contact met de vele vaste klanten en de zaterdagochtenden dat we met soms wel tien man zaten te buurten in de kantine”, zegt Henri. “Aan de andere kant heb ik nu veel meer vrije tijd, waarin ik bijvoorbeeld een beetje kan gaan hobbyen met een oldtimer. En ik pak tegenwoordig zelfs af en toe de fiets, haha. Dat deed ik voorheen nooit. Het leven is nu ‘kunnen’ en geen ‘moeten’ meer. Dat is wel fijn.” Nellie: “We hebben nu inderdaad veel meer vrije tijd en wonen heerlijk midden in het dorp. De verkoop van het bedrijf was een noodgedwongen stap, maar het is een goeie beslissing geweest.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties