Schaijk

Nader Bekeken door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Wat is voor jouw huid de beste bescherming?

Door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Ik ben Miriam van Geel en ik ben huidspecialist. Al meer dan 30 jaar houd ik mij bezig met het verzorgen en verbeteren van de huid. Ik vertel jullie graag meer over de huid, zijn verzorging en eventuele huidproblemen.

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en heeft allerlei functies, zoals het regelen van de lichaamstemperatuur, het tegengaan van het verlies van lichaamsvocht, het voelen van warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen, trillingen en het aanmaken van vitamine D. Maar zijn grootste functie is om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil en micro-organismen (zoals bacteriën, schimmels en virussen), maar ook tegen UV-stralen.

En over die UV-stralen valt een en ander uit te leggen. Het is namelijk heel belangrijk om je huid iedere dag te beschermen tegen deze stralen. Vandaar dat het dágelijks gebruiken van een crème met een goede SPF eigenlijk een must is en niet alleen, wat heel veel mensen denken, als je gaat zonnen. Als je wandelt, fietst of in de tuin aan het werk bent, ben je óók in de zon en staat je huid ook bloot aan die UV-stralen.

Het UV-A-licht van de zon zorgt niet alleen voor verkleuring van je huid, het is ook verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering. Dit komt doordat deze stralen in de diepere huidlagen komen en zorgen voor de afbraak van collageen, huidveroudering en hyperpigmentatie. Daarom wordt ook weleens gezegd dat de A van de UV-A-stralen staat voor Aging!

De UV-B-straling zorgt voor de 'echte' bruining van je huid, maar ook voor het verbranden van je huid. Deze stralen komen alleen in de bovenste huidlaag. Bij de UV-B-stralen geldt dan dat de B van de UV-B-stralen staat voor Burning!
Daarom is dus belangrijk dat een zonnebrandcrème zowel tegen UV-A als tegen UV-B beschermt. Volgens de nieuwe regelgeving moet de beschermingsfactor tegen UV-A minstens een derde zijn van die tegen UV-B.

Wat is een SPF?
Ik krijg vaak de vraag: wat is een SPF en waar staat deze voor? Een SPF, oftewel de Sun Protection Factor, is een getal dat uitdrukt hoeveel keer je langer in de zon kunt blijven zonder te verbranden. Een SPF 15, wat in de meeste dagcrèmes zit, beschermt je 15 x 10 minuten als je buiten bent, dat is dus 2,5 uur. Als jij dus ’s morgens je dagcrème aanbrengt en je gaat lekker in de tuin werken of een dagje fietsen, dan ben je dus NIET de gehele dag beschermd tegen de UV-stralen! Daarom is het belangrijk om zeker op die dagen over je dagcrème een zonnebrandcrème te gebruiken.

Wat ik ook nog graag mee wil geven is dat als jij nog je zonneproducten van vorig jaar hebt staan, de werkzaamheid van de filters na opening sterk afneemt. Ook vermindert de werking bij verhitting (een warme zomerdag) en blootstelling aan licht. Dit is dan ook de reden om elk jaar een nieuw zonnebrandproduct te kopen, zeker voor je gezicht.
Ik hoop dat op deze manier duidelijk is waarom het belangrijk is om een zonnebrandcrème te gebruiken, ook als je niet 'lui' in de zon gaat zitten.

Heb je graag vrijblijvend advies over wat voor jouw huid de beste bescherming is, neem dan gerust contact op. Wil je meer weten over de huid, tips voor de verzorging, volg mij dan op instagram en/of facebook.

Miriam van Geel - HelMir Huidverbetering
Molenaarstraat 63 Schaijk
0486-464264/06-23530490
info@helmir.nl - www.helmir.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties