Schaijk

Nader Bekeken door Ralf Visschers en Erik Rommen van Findex Vermogensadvies

Verleidelijk…

Door Ralf Visschers en Erik Rommen van Findex Vermogensadvies

De wereldwijde effectenbeurzen hebben in 2017 een prachtig rendement laten zien en 2018 is ook weer sterk begonnen. Door lage spaarrentes, enorme rendementen op crypto-valuta en borrelpraat is beleggen weer terug van weggeweest.

Ralf Visschers (links) en Erik Rommen.

Door de lage spaarrente nu en de komende jaren is er een commerciële oorlog ontstaan om mensen aan het beleggen te krijgen. Op radio en tv wordt u bekogeld met reclames over beleggen. Reclames als deze promoten vermogensbeheer van de betreffende partij en deze spelen op verschillende manieren in op het gevoel van mensen. Geld is namelijk emotie, u heeft een mooi vermogen opgebouwd en dan doet het pijn wanneer geld op een spaarrekening verlies maakt. De rentes zijn nu gemiddeld 0,1% per jaar, echter moet hier nog de vermogensbelasting en inflatie af. Uw vermogen op uw spaarrekening wordt hierdoor ieder jaar minder waard. Door dit gegeven zijn consumenten op zoek naar alternatieven om vermogen te laten renderen. De bekende commerciële partijen proberen hier slim op in te spelen en maken de drempel om te starten met beleggen middels vermogensbeheer erg laag. Zelf hoeft u volgens de reclames geen kennis en ervaring te hebben en kunt u zich bezighouden met zaken waar u wel interesse in heeft.

Deze hunkering naar uw vermogen zonder in onze optiek waarde toe te voegen op onder andere het gebied van deskundigheid en het opbouwen van een persoonlijke vertrouwensband is erg typisch.
De meeste klanten die voor vermogensbeheer kiezen worden toegewezen aan een generalist, dit is een medewerker die van alles de hoofdlijnen kent, maar die het aan diepgaande beleggingskennis ontbreekt. Wanneer u uw vermogen zou toevertrouwen aan een partij waar u per jaar kosten betaalt, wenst u toch iemand die ook alles weet over de beleggingen, historie, marktwerking en verwachtingen. Een medewerker die enkel wat feiten uit zijn hoofd kent, maar inhoudelijk verder tekort schiet bij veranderende marktomstandigheden, is verre van ideaal. Wenst u wel een specialist op het gebied van beleggen als aanspreekpunt, dan is dit bij de meeste partijen pas vanaf 500.000 euro mogelijk. Dit was vroeger anders, maar de meeste partijen zijn vanuit eigen kosten en baten gaan redeneren en hebben de dienstverlening versoberd en niet meer geïnvesteerd in beleggingsspecialisten.

Wanneer u een partij kiest om voor u de spaarrente te verslaan en u zou enige beleggingskennis hebben of de juiste vragen stellen, dan zult u opmerken dat verschillende producten in de portefeuille op voorhand al een slechter direct rendement hebben dan de spaarrekening. Dit komt doordat obligaties op dit moment niet veel meer renderen dan een spaarrekening (0,6% per jaar voor een 10 jaars Nederlandse Staatslening) en wanneer u de kosten van deze partij hierop corrigeert, heeft u direct een negatief te verwachten rendement. In dit geval had u liever 0,1% op de spaarrekening.
Deze partijen zoeken geen beleggers met kennis en willen u niet verder laten ontwikkelen op het gebied van beleggen, dit brengt namelijk problemen met zich mee. Laat u dus niet verleiden door laagdrempelige reclames, maar houd het heft in eigen hand.

Bij Findex Vermogensadvies zijn we eerlijk over de marktverwachtingen en streven we naar een optimaal rendement. Gaandeweg zult u ook merken dat uw beleggingskennis zich ontwikkelt door de persoonlijke aandacht die u van ons krijgt. Groei op meerdere fronten!

Ralf Visschers en Erik Rommen


Findex Vermogensadvies  is een vermogensadvieskantoor gevestigd in Schaijk en is in het bezit van alle noodzakelijke vergunningen voor het verlenen van beleggingsadvies.


 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties