Schaijk

Initiatief Schaijk.allereerste.nl is doorslaand succes

‘Turbulente eerste week voor online veiling voor Schaijkse ondernemers’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na de lockdown de allerallereerste speciaalbiertjes drinken op het terras, genieten van een driegangenmenu in een restaurant of als allerallereerste een midweek naar Mallorca? Om Schaijkse ondernemers in de zware coronatijd een steuntje in de rug te geven, organiseert platform Natuurlijk Schaijk een online veiling om de allereerste te zijn zodra de lockdown voorbij is. Het initiatief blijkt tot nu toe een doorslaand succes.

Twan van Zandvoort, Willem van Tilburg en Mark van den Bogaert zijn de kartrekkers van de online veiling. "We zitten nu bijna een jaar in deze coronacrisis en missen vooral de activiteiten in de horeca, evenementen en artiesten. Maar de ondernemers zijn er gelukkig nog allemaal", vertellen de heren. "We willen nu als inwoners iets terugdoen voor deze ondernemers, die normaal altijd voor ons klaarstaan. Niet dat we de illusie hebben dat daarmee alle problemen zijn opgelost, maar wel dat ze kunnen laten zien dat ze er nog zijn en dat ze er klaar voor zijn om ons straks weer te mogen ontvangen."

Sinds 21 februari wordt op veilingsite www.schaijk.allerallereerste.nl driftig geboden op allerlei prachtige items die door ondernemers zijn aangedragen. “Op deze manier is er weer wat gezellige actie en betrokkenheid in ons dorp en hebben we allemaal iets om naar uit te kijken. Een prachtig Schaijks burgerinitiatief, zoals er via het platform Natuurlijk Schaijk hopelijk nog velen gaan volgen."

“Een turbulente eerste week”, zo omschrijven de heren van de veilingsite de afgelopen periode. “De Schaijkenaren missen hun ondernemers enorm. Dat zien we terug in de reeds 150 geregistreerde bieders op de prachtige kavels die worden aangeboden. Week 1 was een groot succes met 344 euro voor het aller-allereerste blad bier bij De Potter en 999 euro voor de aller-allereerste vrijdagmiddagborrel bij Smaak. Veilingweek 2 draait inmiddels op volle toeren met mooie items bij onder meer De Notaris en Restaurant Charlie. En ook week 3 belooft een prachtig pallet aan Schaijks ondernemerschap te worden. In week 4, de slotweek, lanceren we ‘De bonte veilingweek’, waarbij we ook alle verenigingen de kans willen geven om ludieke items te laten veilen voor hun eigen clubkas of voor het goede doel.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties