Schaijk

Project Zilverlinde 'in vogelvlucht', banenmarkt, presentaties AH en Gall&Gall en veel kindervermaak

Trots Bouwbedrijf Peter Peters presenteert zich tijdens Dag van de Bouw

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Waar veel ondernemingen in de bouwsector tijdens de crisis noodgedwongen mensen moeten ontslaan of zelfs failliet gaan, blijft het Schaijkse bouwbedrijf Peter Peters in deze jaren - dankzij haar veelzijdigheid én keihard werken - fier overeind en weet het iedereen aan boord te houden. "Dat is iets waar we als bedrijf erg trots op zijn", vertelt commercieel directeur Alexander Schoonenberg. Op zaterdag 2 juni presenteert de Peters Groep zich in het centrum van Schaijk op de jaarlijkse Dag van de Bouw. Alle belangstellenden kunnen tussen 10 en 14 uur een kijkje achter de schermen nemen bij de werkzaamheden in het kader van het nieuwe centrumplan. Bekijk het prachtige project Zilverlinde 'in vogelvlucht', laat je informeren over de diverse vacatures op de banenmarkt of bezoek de presentaties van de nieuwe Albert Heijn en Gall&Gall. Er is vanalles te beleven, ook voor de kids!

Na een aantal moeilijke jaren is de bouwsector inmiddels weer 'booming'. De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Om te kunnen voldoen aan de vraag en verwachte groei zijn er in de periode 2018-2023 naar schatting 8.000 nieuwe vakmensen per jaar nodig. Het is een van de redenen waarom bouwbedrijf Peter Peters op 2 juni deelneemt aan de Dag van de Bouw. "Als we allemaal op zoek zijn naar mensen moet je met name ook de jeugd laten zien waar je als bouwonderneming mee bezig bent", stelt Alexander Schoonenberg, die tevens bestuurslid is van de organiserende brancheorganisatie Bouwend Nederland. "De bouwsector is aan de ene kant best wel traditioneel, maar aan de andere kant ook zeer innovatief en volop in ontwikkeling. Daarom willen we onszelf en ons project Zilverlinde heel graag presenteren. Om de jeugd te enthousiasmeren voor de bouw, maar ook omdat we erg trots zijn op wat we doen en kunnen maken."

Banenmarkt
Er is in de bouw een grote behoefte aan allerlei soorten vakmensen, niet alleen technisch maar ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Ook Peter Peters heeft volop vacatures ter uitbreiding, geeft Alexander Schoonenberg aan. "Tijdens de Dag van de Bouw houden we daarom ook een banenmarkt. Hierop laten we zien hoe leuk werken in de bouw is, hoeveel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt."
Op de banenmarkt worden vacatures aangeboden voor alle vijf de onderdelen van de Peters Groep. "Voor Bouwbedrijf Peter Peters zijn we op zoek naar timmerlieden, voor Barli in Uden willen we graag montagemedewerkers hebben en voor Peters Projectontwikkeling kunnen we junior- en senior-projectontwikkelaars gebruiken. Ook voor Peters Machinale Timmerwerken, onze fabriek waar onder meer houten kozijnen en deuren worden gemaakt, zoeken we medewerkers en bij Constructie Buro Landerd zijn er vacatures voor constructeurs", somt Alexander op.

Veelzijdigheid
Binnen de vijf takken van de Peters Groep zijn inmiddels 184 mensen werkzaam. "We hebben eigenlijk alle disciplines in huis en zijn als bedrijf altijd zeer veelzijdig geweest. Zo zijn we niet alleen actief met woningbouw, maar ook met utiliteitsbouw en zorgcomplexen. Door onze veelzijdigheid hebben we het ook in de crisisjaren kunnen volhouden. We hebben in die periode heel veel in de zorg gebouwd en daardoor al onze mensen kunnen behouden. Daarom zijn we op oorlogssterkte gebleven en hebben we nu de markt weer aantrekt zelfs extra mankracht nodig!"

Project Zilverlinde
Op zaterdag 2 juni kun je ook een kijkje nemen bij het nieuwbouwproject Zilverlinde, dat door Bouwbedrijf Peter Peters en Movement Investments wordt gerealiseerd in het nieuwe Centrumplan Schaijk. In het project Zilverlinde-Werelds wonen in Schaijk worden 35 kwalitatief hoogwaardige koopappartementen gerealiseerd aan het Europaplein en de Pastoor van Winkelstraat. Prijzen gaan vanaf 199.000 euro vrij op naam en inmiddels is meer dan de helft van de appartementen al verkocht."
Alexander Schoonenberg: "De Dag van de Bouw is een mooi moment om het project Zilverlinde open te stellen voor de mensen die normaal alleen maar van achter het hek kunnen kijken. Het is een heel fraai en divers project, alleen al als je kijkt naar de vele verschillende gevels. Het zijn allemaal losse gebouwen die straks via een daktuin met elkaar worden verbonden. Het is een prachtige mix van modern en klassiek."

3D-presentaties
Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van het nieuwbouwproject zijn er onder meer 3D-presentaties en is er een film te zien die de bezoekers 'in vogelvlucht' meeneemt over het complex en de bijzondere daktuinen. Verder is er een informatiemarkt over het project, is de makelaar aanwezig en zijn er presentaties van de nieuwe Albert Heijn-supermarkt en de dagwinkel van Gall&Gall. De kids kunnen zich uitleven op het springkussen en prefab-vogelhuisjes bouwen.

De Dag van de Bouw in het centrum van Schaijk is zaterdag 2 juni te bezoeken tussen 10 en 14 uur. Het bouwterrein is toegankelijk via het Europaplein.


Peter Peters zeer actief in Schaijk
Bouwbedrijf Peter Peters is de laatste jaren actiever dan ooit in het eigen werelddorp Schaijk. Na de bouw van de prachtige conceptstore van Snuf & Shoe in de zomer van 2015 leverde het bedrijf onlangs ook de fraaie nieuwe slagerij Van Kraaij en het CPO-plan Den Omgang (8 patiowoningen) op. En naast het project Zilverlinde is Peter Peters momenteel druk in de weer op de locatie van de voormalige 3Heere en met vier appartementen in combinatie met de nieuwe verswinkel Lekkerz van hier van Roy Derks aan de Schutsboomstraat.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties