Schaijk

Podotherapeut Lex Louwrier uit Schaijk

Podolex: 'Ik ga naar de mensen toe'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na jaren op financiële administraties gewerkt te hebben, gooide Lex Louwrier (58) een paar jaar geleden het roer om. Hij volgde de opleiding tot podotherapeut op de Fontys Hogeschool in Eindhoven en haalde in 2018 zijn diploma. Het eerste jaar werkt hij in loondienst. Daarna besluit hij voor zichzelf verder te gaan. Een paar dagen per week laat hij zich als zzp'er inhuren. De overige tijd besteedt hij aan zijn eigen klanten. Het grote voordeel van Louwrier? Hij komt met al z'n spullen naar je toe.

Het idee om met voeten te werken ontstaat al lange tijd geleden bij Louwrier. "In het verleden heb ik ooit een cursus voetreflexmassage gevolgd", vertelt hij. "Ik heb dat altijd interessant gevonden: hoe je met de simpele aanraking van een paar drukpunten klachten bij mensen kunt verminderen. Het zat in mijn hoofd dat ik daar ooit wel iets mee zou willen. Toen mijn baan ophield te bestaan, zag ik mijn kans schoon en heb ik me ingeschreven voor de opleiding."
Het is even wennen voor Lex. "Ik zat in de schoolbanken tussen kinderen van zeventien jaar oud", lacht hij. "Dan ben je toch even een vreemde eend. Zolang je de discipline kunt opbrengen om de opdrachten te maken, te leren voor toetsen en alles bij te houden dan red je het wel. Ook als je al wat ouder bent. Je moet gewoon consequent blijven."
Het eerste jaar na zijn opleiding werkt Louwrier in loondienst. Op een gegeven moment dient zich de mogelijkheid aan dat hij zichzelf door anderen als zzp'er laat inhuren. Hij besluit dit pad te bewandelen. "Dat is wel een avontuur, maar voor mij ook voordeliger", zegt hij. "Het geeft veel meer vrijheid. Door op verschillende plekken te werken kun je ook van meer mensen leren. Overal doe je ervaring op."

Eigen klanten
Als zelfstandige podotherapeut vindt Louwrier het leuk om ook een eigen klantenkring op te bouwen. "Daar ben ik afgelopen januari mee gestart", licht hij toe. "Ik heb eerst gekeken hoe ik het wilde aanpakken. Aan huis heb ik geen geschikte praktijkruimte. Iets huren leek me ook niets. Daarom heb ik besloten naar de mensen toe te gaan. Ik heb een mobiele 3D-scanner om een afbeelding van de voet te maken. Die volgt de natuurlijke lijn van je voet. Op basis van die scan modeleer ik de zooltjes. De materiaalkeuze bepaal ik op basis van de wensen van de klanten. Soms heb je meer ondersteuning nodig en krijg je een hardere zool, terwijl anderen juist profiteren van wat zachter materiaal. Zo kan ik de zool helemaal op maat maken."
Louwrier heeft altijd een koffer vol attributen mee naar afspraken, zodat hij op locatie de zool kan bijschaven. "Denk aan een schoenmaatmeter, diverse schoenleesten, een apparaatje om de hoek van je hak te bepalen, een kit tegen likdoorns en eelt, een kleine freesmachine en ander gereedschap", somt hij op. "Echt alles om precies de gewenste zool te krijgen. Verder natuurlijk ook tools om aan de coronaregels te voldoen, zoals een mondkapje, handschoenen en een scherm voor mijn gezicht. Je wordt best vindingrijk als je alles elke keer mee moet nemen."

Twee weken
Louwrier komt naar je toe. Hij werkt in een straal van vijftien kilometer rondom zijn woonplaats Schaijk. Dat is onder andere in Gassel, Grave, Reek, Ravenstein, Herpen en Zeeland. “Een eerste afspraak duurt ongeveer een uurtje”, legt hij uit. “Ik doe een onderzoek om het probleem te bepalen, maak indien nodig een voetscan, vul een formulier in en bepaal in overleg de oplossing. De vervolgafspraak is ongeveer twee weken later als er podotherapeutische zolen gemaakt worden en afgeleverd. Als het nodig is kan ik ter plekke eventueel nog kleine aanpassingen aanbrengen om de zool helemaal naar wens van de klant te maken.”

Contact
Meer informatie over Podolex is te vinden op www.podolex.nl. Op die website kun je lezen waarbij de podotherapeut kan helpen. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. Je bent altijd vrij om een afspraak te maken. Louwrier is te bereiken op telefoonnummer 06-83253943 of stuur een mailtje naar info@podolex.nl. Een eventuele vergoeding voor steunzolen komt uit de aanvullende verzekering.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties