Schaijk

Zaterdag 21 april van 10 tot 15 uur

Open dag bij Versgilde Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Versgilde Schaijk houdt zaterdag 21 april een open dag. Keurslager Van Kraaij, Echte Bakker Bart Bongers en Gall & Gall Slijterij Wilma laten die dag zien welke lekkere en verse producten zij in huis hebben. Voor de slager en bakker is het tevens een mooi moment om de uitgebreide zaken te tonen. De slijterij verhuist over een klein jaar naar het nieuwe centrumplan. Nieuwe speler op de markt, Lekkerz van hier, doet op uitnodiging van het Versgilde ook mee aan de open dag.

Het Versgilde onderscheidt zich van de supermarkt met verse producten en een groot assortiment. “Lekker met een verhaal”, vat Geert van Kraaij het samen. “Iedereen is zaterdag 21 april van 10 tot 15 uur uitgenodigd voor een keur aan proeverijen in onze winkels en om een kijkje in de keuken te nemen.”

Bakkerij
Bart Bongers wilde eigenlijk vorig jaar al feest vieren. “Toen was het dertigjarig bestaan van ons bedrijf”, vertelt hij. “Maar vanwege de uitbreiding van de bakkerij met een aanbouw en andere drukte is dat er een beetje bij ingeschoten. Nu heeft Geert zijn winkel ook gerenoveerd. Dat lijkt ons het ideale moment om eens flink uit te pakken. Daarom hebben we Wilma (Toonen, red.) erbij gevraagd. We trekken al vijfentwintig jaar samen op als Versgilde. Dat is een heel fijne samenwerking.”
In en rondom de bakkerij is tijdens de open dag van alles te doen. Buiten kun je lekkernijen proeven, zoals Berlinerbollen, cakedonuts en kwarkini's. Binnen mogen kinderen donuts versieren en zijn er diverse demonstraties. Echte Bakker Bart Bongers is te vinden aan de Pastoor van Winkelstraat 24.

Slijterij
Wilma Toonen verhuist met Gall & Gall over enige tijd naar het nieuwe centrumplan. “Maar het is altijd goed om alles weer even onder de aandacht te brengen”, vindt ze. “We nodigen onze bezoekers uit om de smaakprofieltest te doen. Daar komt uit welke wijn bij jou past. Die kun je dan proeven met een bijpassend hapje. Of geniet van een heerlijk glaasje prosecco.”
Verder legt Wilma de focus op cateringbedrijf Toonen Partyverhuur. “We hebben een heuse Mini-bar. Dit is een bar in een Mini Cooper”, legt ze uit. “Voor deze activiteiten werken we nauw samen met Van Kraaij. Zo kunnen we kleine evenementen tot grote feesten verzorgen. We hebben alles in huis wat je nodig hebt voor een geslaagd feestje, van kop en schotel tot aan frietkarren en koelwagens.” Gall & Gall is gevestigd aan de Runstraat 11.

Slagerij
De eerste drie maanden van het jaar heeft Van Kraaij vanuit een tijdelijke noodwinkel gewerkt om de keurslagerij aan de Pastoor van Winkelstraat 13 grondig te kunnen renoveren. “Wij geloven in vlees met een verhaal”, start Geert. “We roepen dat we alles zelf maken. Door de nieuwe indeling van de winkel kunnen we dat nu laten zien. Na de rigoureuze verbouwing voldoet nu alles weer aan de moderne eisen. Als klant kun je zien wat er gebeurt. Onze medewerkers hebben verstand van goed en lekker vlees.”
Sinds een jaar of vijf koopt Van Kraaij nagenoeg niets meer kant en klaar in. “Soepen, sausjes, rauwkostsalades, alles doen we zelf”, somt Geert op. “We leggen de focus op kwaliteit en service binnen onze vier pijlers: winkel, barbecue, catering en horeca. Daar zijn we goed in. Vlees is het middelpunt, daar draait het om. Voor barbecue en catering hebben we de samenwerking met Toonen Partyverhuur. In die combinatie kunnen we alles leveren: de feestbenodigdheden, goede bediening, drank via Gall & Gall, eten van ons en het brood van Bart.”
Tijdens de open dag komt er een heuse cortador de jamón om Ibérico Pata Negra-ham te snijden. “Dat moet je komen proeven”, glundert Geert, “echt fantastisch lekker. Wanneer je dat in je mond hebt, ben je verkocht. Het past volledig bij wat wij willen uitdragen: het beste van het beste.”

Lekkerz van hier
Roy Derks is geen onderdeel van Het Versgilde, maar de nieuwe Schaijkse ondernemer krijgt wel de kans om zichzelf te presenteren. Medio juni opent hij Lekkerz van hier. De winkel met versproducten uit de streek komt aan de Schutsboomstraat 13a, als buurman van Kruidvat. “Samen met mijn leveranciers heb ik gekeken of ik die dag al iets kan laten zien”, zegt hij. “Bezoekers kunnen genieten van diverse proeverijen van streekproducten, zoals kaas, vla, yoghurt en tapas.” Omdat de verbouwing van de winkel in volle gang is, kun je Roy met Lekkerz van hier rechts van de bakkerij vinden. Het adres is Pastoor van Winkelstraat 22.

Bart, Geert, Wilma en Roy nodigen alle belangstellenden van harte uit om zaterdag 21 april een kijkje te komen nemen in hun zaken. Van 10 tot 15 uur is op de verschillende locaties van Het Versgilde van alles te beleven, demonstraties bij te wonen en allerlei lekkers te proeven.

Echte Bakker Bart Bongers.

Gall & Gall Slijterij Wilma Toonen.

Keurslager Van Kraaij.

Lekkerz van hier.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties