Schaijk

Alles op maat bij B. Knipping Maatkeukens en Interieur

'Onze showroom is om inspiratie op te doen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zoek naar een mooie keuken die precies past op de plek waar jij hem in gedachten hebt, zonder vermaak- en verlengstukken? Dan moet je bij B. Knipping Maatkeukens en Interieur zijn. Bert Knipping maakt al 34 jaar alles zelf naar de wens van de klant, zodat het geheel netjes afgewerkt is.

Bert is oorspronkelijk opgeleid tot machinaal timmerman. Hij werkt in die tijd in de fabriek bij Manders. Na zijn diensttijd gaat hij aan de slag als keukenmonteur. “Bij het monteren was er altijd wel iets dat niet precies paste”, weet hij nog. “Dat maakte of vermaakte ik dan. Zo werd het steeds meer. Op een gegeven moment ben ik zelf keukens gaan verkopen, volledig op maat. Ook de vraag naar kasten en dergelijke nam toe. Daarom zijn we interieur erbij gaan doen. Eigenlijk kunnen wij alles zelf maken.”

'Verkoop in huiskamer'
Vanaf het begin, 1 maart 1984, wordt Bert bijgestaan door zijn vrouw Hanny. “Toen we twee jaar daarvoor trouwden, had ik nooit gedacht dat we ooit voor onszelf zouden beginnen”, lacht ze. “In eerste instantie was de keukenverkoop gewoon bij ons in de huiskamer. Ik zie ons nog met klanten om de eettafel zitten.”
In 1999 verhuist het bedrijf naar Scheltseweg 4b. Dat pand is al snel te klein. “Ik kon maar één project tegelijk afhandelen”, zegt Bert. “Het was gewoon te vol. De aanhanger moest elke keer naar buiten, anders had ik niet genoeg ruimte om te werken. Daarom twijfelde ik geen moment toen ik het pand van de buren kon kopen op nummertje 4d.”

'Alles passend'
Op de nieuwe locatie richt Bert direct een showroom in. “Een plek voor mensen om inspiratie op te doen”, legt hij uit. “Bij ons ben je niet gebonden aan bepaalde maten of materialen. Alleen apparatuur heeft standaardafmetingen, maar voor de rest kan alles op maat en passend gemaakt worden zonder hulpstukjes. Het maakt niet uit of je een kastje van 58 of 63 centimeter breed wil, wij zorgen dat het past. Verder hebben we drie merken standaardkeukens. Dat zijn kwalitatief goede producten die prijstechnisch erg interessant zijn.”
Wie graag een keuken van Knipping wil, wordt uitgenodigd op gesprek te komen. “Dan brengen we samen de wensen in kaart en zetten we de opties op een rij”, licht Bert toe. “Zodra de grote lijnen duidelijk zijn, ga ik op locatie kijken. Daarbij krijgt de klant een eerlijk advies. Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde keuzes? Op die manier komen we tot het beste eindresultaat. We geven een open offerte zodat je kunt zien wat alles kost.”

Werkplaats
Het gros van de voorbereidingen vindt plaats in de werkplaats van het bedrijf. “We proberen zoveel mogelijk hier te doen zodat we onze tijd bij de klant efficiënt kunnen indelen”, stelt Bert. “De hoofdmoot bestaat uit particuliere projecten. Dat gaat altijd in fases, zeker bij interieur. Dat doen we per vertrek. We hebben klanten uit het hele land, bijna allemaal van mond-tot-mondreclame. Ze vertellen het aan elkaar en dat betekent dat wij ons werk goed doen.”
Regelmatig werkt Bert samen met zijn dochter Jeanine van Nistelrooij-Knipping die interieuradvies geeft en ontwerpen maakt. “Zij kijkt naar licht, kleur, ontwerp, styling, noem maar op”, zegt hij. “Regelmatig begeleidt ze bouw- en verbouwprojecten om te zien of alles volgens plan verloopt. We vullen elkaar aan, maar haar bedrijf IN.interieur staat volledig los van dat van ons.”

De showroom van B. Knipping Maatkeukens en Interieur is te vinden aan de Scheltseweg 4d in Schaijk. Kijk op www.bknipping.nl voor meer informatie. Of neem contact op via 0486-462292 en 06-53732103.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties