Schaijk

Online veiling voor Schaijkse ondernemers loopt als een trein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na de lockdown het allerallereerste biertje drinken op het terras, een biefstuk eten in een restaurant of als allerallereerste in Schaijk weer een frisse haarcoupe? Om Schaijkse ondernemers in de zware coronatijd een steuntje in de rug te geven, kun je nu bieden op een online veiling om de allereerste te zijn zodra de lockdown voorbij is.

Het idee is komen overwaaien uit Den Bosch, waar de online veiling een doorslaand succes is. In Schaijk zijn Twan van Zandvoort, Willem van Tilburg en Mark van den Bogaert de kartrekkers. "We zitten nu bijna een jaar in deze coronacrisis en missen vooral de activiteiten in de horeca, evenementen en artiesten. Maar de ondernemers zijn er gelukkig nog allemaal", vertellen de heren. "We willen nu als inwoners iets terugdoen voor deze ondernemers, die normaal altijd voor ons klaarstaan. Niet dat we de illusie hebben dat daarmee alle problemen zijn opgelost, maar wel dat ze kunnen laten zien dat ze er nog zijn en dat ze er klaar voor zijn om ons straks weer te mogen ontvangen."

Diverse veilingstukken zijn sinds afgelopen week online te vinden, zoals het allereerste biertje bij De Potter en het allereerste kappersbezoek aan Kapsalon Ploegmakers. Op 21 februari opende Notaris Luuk veilingsite www.schaijk.allerallereerste.nl, waarna er al driftig geboden werd op de prachtige items die door ondernemers zijn aangedragen. Met het openen van de contactberoepen op 3 maart zijn er nog wat mooie items aan toegevoegd. "Heerlijk om Schaijk zo in zijn kracht te zetten", aldus Twan, Willem en Mark. De ondernemers kijken net zo uit naar de inwoners als dat wij met z'n allen niet kunnen wachten om weer bij hen "op bezoek" te gaan.

Om als aller-allereerste een bezoek te brengen aan je favoriete restaurant, café, kapper of schoonheidssalon kun je inloggen op de website en na registratie een bod uitbrengen. Week 1 loopt tot zondag 21 uur, maar ook voor week 2 en 3 staan alweer hele verrassende items klaar. "Op deze manier is er weer wat gezellige actie en betrokkenheid in ons dorp en hebben we allemaal iets om naar uit te kijken. Een prachtig Schaijks burgerinitiatief, zoals er via het platform Natuurlijk Schaijk hopelijk nog velen gaan volgen."

|Doorsturen