Schaijk

Hartje Groen gaat open

Nieuwe Boshut en Charme-camping in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na een half jaar graven, omploegen, snoeien, planten, timmeren en schilderen zijn ze er helemaal klaar voor: Alice van den Broek en Joep Manders gaan van start met een gloednieuwe charme-camping in eigen dorp: Hartje Groen. Aan de Udensedreef is een schitterende entree naar De Maashorst verrezen. Mét nieuwe horeca: ‘De Boshut’ voor fietsers, wandelaars en levensgenieters.

Joep Manders, Alice van den Broek en Marloes Albers.

“Voor Schaijkenaren is dit een bekende plek waar vroeger de kindervakantieweek ‘Moeschakamp’ werd gehouden. Anderen kennen de Holenberg als de overbuurman van het Docus de Das Avonturenpad. Je kunt hier al sinds de jaren zeventig kamperen midden in De Maashorst”, steekt Joep van wal. Samen met zijn partner Alice is hij een nieuwe uitdaging aangegaan. “Ik vertrek-light, noemen we het, na bijna 20 jaar onderwijs iets totaal anders. Maar wel in eigen dorp.”

Charme-camping
“Dit kwam heel toevallig op ons pad. En dan kun je rechtdoor blijven gaan of de afslag nemen”, vervolgt Alice. “We zijn al jaren fervente kampeerders, met ons gezin in een oldtimer caravannetje naar kleine boerderijcampings in Frankrijk en prachtige natuurkampeerterreinen in Nederland.”
Hartje Groen heeft het predicaat ANWB Charme Camping. Dit betekent: Een unieke, mooie, idyllische ligging. Optimaal genieten van rust, ruimte en natuur. “En dat is precies wat ons aanspreekt!”, vult Joep aan. Met de metamorfose wil het duo nog meer charme en veel meer natuur, zoals een groot ven en een vlinder-idylle, op de camping brengen.

‘t Hart
Een van de vele voorbeelden daarvan is de nieuwe gezellige huiskamer voor kampeerders:  '’t Hart'. “Hier kun je bij wat guurder weer lekker binnen aan de lange leestafel een spelletje spelen. Of bij de kachel een boek lezen uit onze royale bibliotheekkast. De kinderen spelen of knutselen ondertussen in de 'De Binnenpret'”, legt Alice uit. Tijdens het hoogseizoen verzorgt een vertierteam hier leuke binnen- en buitenactiviteiten gericht op natuurbeleving, spel en creativiteit. “En in het hoogseizoen organiseren we hier naar goed Frans voorbeeld aanschuifavonden, de zogenoemde Table d’ Hôtes voor kampeerders.”

De Boshut
Nét na Pasen opent De Boshut. Hier zwaait Marloes Albers uit Schaijk de scepter. Precies tegenover Docus de Das wordt de voormalige beheerderwoning omgetoverd tot een prachtige houten boshut. Een perfecte uitvalbasis als je hebt gewandeld of gefietst. “Klos maar binnen met je zandschoenen”, zegt Marloes. Op de kaart staan een ontbijtje, lekkere lunches en royale borrelplanken met streekproducten. “We serveren koffie en thee met lekker gebak, verschillende frisse biertjes en mooie wijnen”, vervolgt Marloes. “Een lunchkaart en voor later in de middag lekkere borrelhapjes.”
Natuurlijk is er ook ijs: fruitige Nice Ice-ijsjes. Bij mooi weer kan men uitrusten in de zon op het bosterras. Is het wat kouder dan is de grote openhaard in de knusse Boshut de perfecte opwarmer. “We zijn er helemaal klaar voor, we zoeken alleen nog leuke mensen om al dit lekkers uit te serveren en mee klaar te maken”, lacht Marloes.

De Charme-camping gaat met Pasen open, de Boshut net daarna. Info: 0486–461703, contact@hartjegroen.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties