Schaijk

Succesvolle resultaten met OriGENE-therapie

Nieuwe aanwinst Fysiotherapie Schaijk in strijd tegen rugklachten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Met de recente komst van het speciale OriGENE-behandeltoestel heeft Fysiotherapie Schaijk een belangrijke nieuwe aanwinst in de strijd tegen rugklachten. "Veertig tot vijftig procent van de mensen ervaart een forse verbetering van hun rugklachten na de OriGENE-behandeling", zegt Leo Vlaskamp van Fysiotherapie Schaijk.

Leo Vlaskamp op het OriGENE-behandeltoestel van Fysiotherapie Schaijk.

Dankzij de revolutionaire OriGENE-behandeling worden jaarlijks vele duizenden patiënten van hun rugklachten verlost. Ook patiënten die uitbehandeld heten te zijn. Hoe dat kan? Anders dan veel gangbare behandelingen die zich richten op het bestrijden van de symptomen van rugklachten, richt het 'OriGENE Lower Back Revival System' zich juist op de oorzaak van die klachten.

'Erg goede resultaten'
"Als Fysiotherapie Schaijk zijn we nu een kleine twee maanden bezig met de OriGENE-rugtherapie en we boeken erg goede resultaten", vertelt Leo Vlaskamp. "Patiënten merken een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug. Vaak gaat dit samen met een snelle afname van pijn en beperkingen. We hebben bijvoorbeeld mensen behandeld die in de bouw werken en al jarenlang met rugklachten kampen. Zij hebben al heel duidelijk winst geboekt: ze komen de dag veel beter door, voelen zich soepeler, houden het langer vol en zijn 's avonds niet meer helemaal uitgeteld."

'Wetenschappelijk onderbouwd'
Fysiotherapie Schaijk is bij de aanschaf van het OriGENE-behandeltoestel niet over één nacht ijs gegaan, legt Leo uit. "Als praktijk zijn wij altijd bezig om de kwaliteit zo optimaal mogelijk te houden. Ik kende de OriGENE-methode - die al ruim tien jaar bestaat - natuurlijk al langer, maar wilde eerst bekijken hoe deze zich zou ontwikkelen. Belangrijk is dat deze methode met wetenschappelijk onderzoek is onderbouwd, daar kun je altijd op terugvallen. Daarnaast blijkt dat veertig tot vijftig procent van de mensen na de OriGENE-behandeling forse verbetering van hun rugklachten ervaart, dat is een heel hoog percentage."

OriGENE-rugtherapie
De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het behandeltoestel lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Leo Vlaskamp: "Het gaat om de diverse bijzondere en vernuftige details van het toestel. Gebruik ervan vindt altijd plaats onder begeleiding van een van onze therapeuten. Tijdens de behandeling op het toestel wordt het onderlichaam helemaal vastgezet. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind. Gebruikmakend van acht instellingsvariabelen kan de fysiotherapeut de behandeling bovendien aanpassen aan de individuele mogelijkheden en beperkingen van de patiënt. Geen enkel ander behandeltoestel kan dit. De OriGENE-behandeling is dus echt maatwerk."

Korte behandeltijd
Behandeling met behulp van het OriGENE-toestel vraagt weinig tijd: na intake en diagnose, slechts eenmaal per week en circa 20 minuten per behandeling. Leo Vlaskamp: "Bij chronische klachten is een eerste behandelcyclus van circa tien weken nodig. Daarna kan de frequentie worden teruggebracht. Bij andere klachten is het uiteindelijke aantal behandelingen en de looptijd van de behandeling afhankelijk van de klacht. Is de rug optimaal hersteld, dan is niet meer dan één behandeling per één à twee maanden nodig. Soms kan zelfs worden volstaan met één à twee behandelingen per jaar."
Na beoordeling en onderzoek door een van de vijf manueel therapeuten van Fysiotherapie Schaijk, wordt bepaald of OriGENE-therapie geïndiceerd is en op welk moment. "Door onze jarenlange expertise in het behandelen van rugklachten kunnen we de keuze hierin begeleiden."

Voor wie?
In principe is de OriGENE-behandeling bedoeld voor alle patiënten met zogeheten aspecifieke rugklachten, waarbij geen andere, vaak specialistische, behandeling noodzakelijk is. Meestal is er sprake van chronische rugklachten, dat wil zeggen dat de klachten langer dan twaalf weken bestaan, vaak zelfs jarenlang.

Vanwege de centrale ligging in het gebied dat Fysiotherapie Schaijk bedient, staat het OriGENE-behandeltoestel in de dependance van de praktijk aan de Rogstraat 5 in Herpen. Kijk voor meer informatie over de behandelingen op www.fysiotherapieschaijk.nl of bel naar 0486-461639.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas