Schaijk

Restaurant-zalencentrum van 5 tot en met 16 maart gesloten

Nieuw Schaijk krijgt hypermoderne keuken en nieuwe menukaart

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Restaurant-zalencentrum-ijssalon Nieuw Schaijk blijft stevig aan de weg timmeren. Na de vernieuwing en modernisering van het interieur in 2013, de opening van de ijssalon in 2014 en de prachtige terrasoverkapping in 2017, is de tijd nu rijp om de keuken aan te pakken, vertelt Johan Tielemans. “We gaan onze keuken volledig moderniseren en de capaciteit vergroten. Om dat te kunnen realiseren zijn we van 5 tot en met 16 maart gesloten.”

Johan Tielemans met de bouwtekeningen voor de nieuwe keuken van Nieuw Schaijk.

De keuken van Nieuw-Schaijk ondergaat de komende weken een grondige metamorfose. Johan legt uit waarom: “Bij een maximale bezetting, wanneer zowel het restaurant als de zalen vol zitten, vinden wij dat onze gasten langer moeten wachten dan zij van ons gewend zijn. Dat willen wij graag verbeteren.”

Optimale situatie
Het restaurant van Nieuw Schaijk biedt plaats aan 220 gasten, terwijl in de twee feestzalen ruimte is voor nog eens twee keer 70 mensen. Bij een maximale bezetting draait de keuken dus voor maar liefst 360 personen. “De nieuwe keuken kan dat straks makkelijk aan”, vertelt Johan, die de afgelopen maanden tot in het kleinste detail heeft uitgedokterd aan welke eisen de nieuwe keuken straks moet voldoen. “Ik ben misschien wel tien zondagavonden lang in een hoekje van de keuken gaan staan om kritisch te kijken naar alle bedrijvigheid, de routes etcetera. Aan de hand daarvan kon ik precies bepalen hoe de optimale situatie en werkomgeving eruit moet komen te zien. We krijgen straks echt een hypermoderne keuken met meer ruimte, een betere routing en een nieuw keukenmanagementsysteem. Dat komt zeker ook de kwaliteit ten goede, want in de nieuwe situatie is er veel meer rust qua bereiding van de gerechten.”

Nieuwe menukaart
In verband met de verbouwing van de keuken is Nieuw Schaijk vanaf 5 maart gesloten. Op 17 maart gaat de zaak weer open en wordt ook de vernieuwde huisstijl en menukaart gelanceerd. Johan Tielemans: “Er komt een aantal nieuwe gerechten bij en we serveren voortaan desgewenst ook kleinere hoofdgerechten en desserts. Ons driegangen keuzemenu van 24,50 (over de gehele menukaart) blijft gehandhaafd.”

Nieuw Schaijk is op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 11 tot 21 uur en op zondag van 10 tot 21 uur. Voor meer info of reserveringen: 0486-461294 of www.nieuwschaijk.nl

|Doorsturen

Bas Keijzer

2018-03-01 15:43:16

Heel veel succes Johan en familie. Goed bezig!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties