Schaijk

Schaijk een Werelddorp-manager Mark Steetsel presenteert zich aan MKB

‘Krachten bundelen en vol gas vooruit!’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Café-feesterij De Potter vormde woensdagavond 11 april het decor voor de voorjaarsvergadering van het MKB Schaijk-Reek. Op de drukbezochte bijeenkomst was het centrum van Schaijk, waar momenteel met man en macht wordt gewerkt aan een prachtig nieuw dorpshart, natuurlijk een prominent onderwerp van gesprek.

Schaijk een Werelddorp-manager Mark Steetsel.

De nieuwe functie van Schaijk een Werelddorp-manager wordt sinds kort ingevuld door Mark Steetsel. De 28-jarige Schaijkenaar, werkzaam als media-adviseur bij Arenalokaal, wordt bij zijn werkzaamheden als SeW-manager ondersteund door de overige leden van Team Arena. Steetsel is het centrale aanspreekpunt voor alle zaken en activiteiten die met Schaijk een Werelddorp te maken hebben. De persoon die, zoals MKB-voorzitter Alfons Smits het omschrijft, “zaken mede organiseert en begeleidt en de boel scherp houdt. Een verbindende factor en aanjager van activiteiten in het dorp.”

‘Samen bereik je het meest’
In zijn ‘maidenspeech’ hamert Mark Steetsel op het belang van samenwerking en het bundelen van krachten. “En dan heb ik het niet alleen over de ondernemers zelf, maar zeker ook over de overige inwoners van Schaijk. Ook die willen we zoveel mogelijk betrekken bij de toekomstplannen, want als je het samen doet bereik je het meest.”

Openingsevenement
Een speciale werkgroep is al bezig met de eerste voorbereidingen voor de organisatie van een spectaculair openingsevenement in het centrum van Schaijk, in het voorjaar van 2019. “Ook hierbij willen we zoveel mogelijk mensen activeren en enthousiasmeren. Want uiteindelijk willen we van Schaijk, met het nieuwe centrum, een nóg mooier werelddorp maken. Samen willen we vol gas vooruit!”, vertelt Mark Steetsel, die ondernemers én overige inwoners met ideeën voor Schaijk oproept zich te melden via management@schaijkeenwerelddorp.nl

Banenmarkt voor jongeren
Op hemelvaartsdag 10 mei vindt in De Phoenix in Schaijk van 16 tot 20 uur een banenmarkt voor jongeren plaats. Organisatie is in handen van Tobias Jubbega, preventiewerker jeugd van de gemeente Landerd, en jobcoach William Zegers. “De banenmarkt is bedoeld voor jongeren van 14 tot 27 jaar”, vertellen Tobias en William tijdens de MKB-avond. “We zijn niet alleen op zoek naar structurele banen, maar ook naar stageplekken en vakantiebanen. Het MKB kan hierbij natuurlijk een grote rol van betekenis spelen.”

‘Inclusief werkgeverschap’
Na de pauze geven in De Potter twee gastsprekers acte de présence. Directeur Eric Riegen van Barry Emons, een bedrijf gespecialiseerd in producten en diensten op het gebied van belevingsgerichte zorg, vertelt een inspirerend verhaal over ‘inclusief werkgeverschap’. Riegen is door de Provincie benoemd tot ambassadeur van 'Brabants Besten'. Dat zijn MKB-ondernemers die het goede voorbeeld geven op het terrein van sociale innovatie en die uitblinken in de manier waarop zij medewerkers met een beperking of grote afstand tot de arbeidsmarkt op vernieuwende wijze inzetten. "Onze kernwaarde is: iedereen mag meedoen", zegt Riegen. “Het is zowel sociaal als financieel een steengoed concept. Je hele bedrijf wordt er fundamenteel beter van.”

Rob Scheepers
Het laatste programma-onderdeel voor de afsluitende netwerkborrel is het optreden van cabaretier en stand-upcomedian Rob Scheepers uit Sterksel. Met hilarische anekdotes en een flinke dosis improvisatie krijgt hij de lachers veelvuldig op zijn hand. Hij zorgt daarmee voor een humoristisch slotakkoord van de MKB-bijeenkomst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties