Schaijk

'Wij werken graag kleinschalig'

Kinderopvang De Pioniertjes

viert vijfjarig bestaan in Schaijk

Door Paul Verstegen

SCHAIJK - Het was een bijzondere week voor De Pioniertjes in Schaijk. In 2010 begonnen Peggy Gosens en Jolanda Schoeber aan het Europaplein met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Vijf jaar later is de kinderopvang hard gegroeid en gaat het erg goed. Reden voor een feestje.

Jolanda Schoeber (links) en Peggy Gosens: “We kennen alle kinderen en ouders persoonlijk.”

Het duo is in 2001 in Odiliapeel met een kinderopvang gestart. In 2010 komt daar een vestiging in Schaijk bij. “Wij werken graag kleinschalig, daar passen twee locaties niet bij”, licht Peggy toe. “Omdat we allebei hier vandaan komen was de keuze niet zo moeilijk. In 2011 hebben we de opvang in Odiliapeel verkocht.”

Vast team
In Schaijk gaat het steeds beter en De Pioniertjes groeit flink. “Al vanaf de start hebben we een flink aantal kinderen”, zegt Jolanda. “Dat is alleen maar toegenomen. Ook zijn we steeds professioneler geworden. Sinds een paar jaar werken we met een vast team. Dat is erg fijn.”
Het plezier dat Peggy en Jolanda hebben in de omgang met kinderen stralen ze ook uit. Ze zitten niet alleen op kantoor, maar draaien ook mee in de opvang. “We kennen alle kinderen en ouders persoonlijk”, vertelt Peggy. “Wij willen graag toegankelijk zijn. Als ouders een vraag stellen dan hebben we vaak binnen een dag een antwoord. We kunnen snel handelen.”

Peutergroep
Een tijdje geleden is De Pioniertjes op woensdag gestart met een speciale peutergroep om het wegvallen van de peuterspeelzaal op te vangen. Jolanda: “Dat begint nu te groeien. Het is een manier om peuters voor te bereiden op de basisschool. Ook op andere dagen zijn er speciale activiteiten voor peuters in de opvang.”
Naast een kinderdagverblijf heeft De Pioniertjes ook een buitenschoolse opvang. Jolanda is blij met het continurooster dat Den Omgang en De Regenboog dit schooljaar hebben ingevoerd. “Nu kunnen we de kinderen om 14 uur van school halen en hebben ze nog een lange middag om te spelen. Eerst moesten we tussen de middag op en neer in anderhalf uur tijd. Dan is het haasten. Dit scheelt enorm.”

Thema's
Om het interessant te houden voor de kinderen werkt De Pioniertjes met thema's. Peggy: “Daar hangen we alles aan op: de spelletjes, de liedjes en de verhaaltjes. De Boekenbeer en het zingen van liedjes zijn vaste onderdelen die we in het thema verweven. Overige activiteiten laten we aansluiten op het onderwerp. Verder woont handpop Jip in de opvang. Daarmee openen we elke ochtend en die komt een paar keer per dag terug.”
De thema's zijn heel gevarieerd, van dokter en tandarts tot de seizoenen. “En nu is het thema natuurlijk feest”, gaat Peggy verder. “We maken er elke dag een feestje van, want we willen het met alle kinderen samen vieren. Dus ook als je er maar een dagdeel per week bent. We vouwen ballonnen, schminken de kinderen, versieren cakejes, maken kroontjes en ga zo maar door.” In het voorjaar volgt er nog een feestdag voor de kinderen, hun ouders en opa's en oma's. “Dat doen we nog een keer als het weer mooier is. Dan kunnen we het lekker buiten vieren.”

Kinderopvang De Pioniertjes is elke doordeweekse dag open van 7.30 tot 18 uur. Meer informatie over het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang is te vinden op www.depioniertjes.nl. Het adres is Europaplein 2, in het hart van Schaijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties