Schaijk

Van der Wijst Assurantiën en RegioBank viert zilveren jubileum

'Je hebt altijd te maken met dezelfde vertrouwde gezichten'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het is deze maand vijfentwintig jaar geleden dat Tom van der Wijst begon als zelfstandig financieel adviseur onder de naam Van der Wijst Assurantiën. Sinds 2007 houdt hij kantoor aan de Runstraat 8c in Schaijk, waar hij wordt bijgestaan door Yolanda Lamers en zoon Lorenzo van der Wijst. Onlangs is het toch al brede dienstenpakket verder uitgebreid met het vastleggen en afhandelen van nalatenschappen als Register Executeur.

Van der Wijst vindt dat financiële dienstverlening mensenwerk is. “Bij ons ligt de nadruk op persoonlijk contact”, vertelt hij. “Je hebt altijd te maken met dezelfde vertrouwde gezichten. We luisteren goed naar onze klanten en waar zij behoefte aan hebben. Daar spelen we dan op in.”

Verzekeringen
Het aanbod is door de jaren heen steeds verder uitgebreid. Dat begint in 1998 met de toevoeging van verzekeringen. “We werken samen met zo'n twintig maatschappijen”, legt Van der Wijst uit. “Daarin geven we een onafhankelijk advies dat past bij de situatie van de klant. Via onze website is het mogelijk proefberekeningen te maken en polissen te vergelijken. Als je er weinig van af weet, is het altijd verstandig even persoonlijk advies in te winnen bij ons. Iets online afsluiten is namelijk echt niet altijd goedkoper, want er zit vaak een addertje onder het gras. Overigens bieden wij scherpe tarieven, waardoor we gewoon kunnen concurreren met internetprijzen.”

Bankzaken
Sinds de verhuizing naar Schaijk is Van der Wijst Assurantiën ook een RegioBank. “Op ons kantoor kun je terecht voor al je bankzaken”, vervolgt hij. “Denk onder meer aan het openen van rekeningen voor betalen, sparen en pensioen. We hebben een kasfunctie waarbij particuliere en zakelijke klanten hier zonder kosten contant geld kunnen storten en opnemen.”
Mensen die een huis willen kopen, kunnen bij Van der Wijst terecht voor een scherp hypotheekadvies voor een vaste prijs. “Daarvoor hebben we contact met ongeveer twintig geldverstrekkers. Per situatie kijken we naar de beste rentes en voorwaarden. Dat is volledig afhankelijk van de klant. Vervolgens gaan we op zoek naar de beste oplossing.”

Afwikkeling nalatenschap
De laatste toevoeging aan het dienstenpakket is dat van Register Executeur, een extra service voor de klanten. “Het is eigenlijk het voorbereiden en afwikkelen van een nalatenschap”, licht Van der Wijst toe. “Daarbij komen juridische, administratieve, financiële en fiscale zaken aan de orde. Dat is veel meer dan de meesten zich realiseren. Om problemen en onaangename verrassingen te voorkomen, is het beter van tevoren het een en ander vast te leggen. Dat schept duidelijkheid en daardoor rust.”
In vroegere tijden waar families veel groter. “Dan was er altijd wel een oom of een nichtje dat verstand van zaken had”, denkt Van der Wijst. “Tegenwoordig is dat niet meer. Een goedbedoelde 'dan regel ik het wel' kan je bijvoorbeeld grote problemen opleveren bij verborgen schulden. Als je een erfenis aanvaardt dan ben je óók daar verantwoordelijk voor. Alleen al om die reden is het goed om je zaken van tevoren vast te leggen. Het geeft de nabestaanden de kans om zich te focussen op een gepast afscheid zonder al die bijkomende rompslomp zoals het opzeggen van rekeningen, het leeghalen van het huis en de aangifte van de successiebelastingen.”

Digitaal dossier
De wensen van een klant worden genoteerd in een digitaal nalatenschap. “We nemen echt de tijd om samen met jou de dingen op papier te zetten”, zegt Van der Wijst. “Je kunt het levenstestament ook laten registreren door een notaris. Voor je digitale dossier krijg je een inlogcode zodat je simpele dingen zelf eenvoudig kunt wijzigen. Daarnaast proberen we het minimaal eens per drie jaar een vervolg te geven. In zo'n periode kan veel veranderen. Dan is het mogelijk de wensen aan te passen.”
Een stichting beheert de digitale nalatenschappen. “Dat is een stukje garantie. Dus zelfs als het ons even niet lukt dan is er altijd iemand die je kan helpen. Toch een fijn en veilig gevoel.”
Sowieso is de continuïteit bij Van der Wijst Assurantiën verzekerd. Zoon Lorenzo heeft in 2013 zijn diploma bank- en verzekeringswezen gehaald. Sindsdien is hij actief in het bedrijf. “Hij is een goede opvolger”, stelt Van der Wijst. “En Yolanda werkt ook al zes jaar bij ons. Alle drie houden we onze kennis up-to-date, zodat we iedereen die binnenkomt op de best mogelijke manier kunnen helpen.”

Openingstijden
Van der Wijst Assurantiën en RegioBank is te vinden aan de Runstraat 8c in Schaijk. Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening is te vinden op www.wijst.net. Het kantoor is vijf dagen per week open. Sinds begin dit jaar is er een avondopenstelling op maandag van 13.30 tot 19.00 uur. Dit is ingevoerd op wens van de klanten. Dinsdag, donderdag en vrijdag kan men er terecht van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur. Op woensdagmiddag is het kantoor gesloten, maar 's ochtends kun je binnenlopen tussen 9 en 12.30 uur. Je kunt contact opnemen door te bellen met 0486-464930 of te mailen naar info@wijst.net

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties