Schaijk

Vrijdag 6 oktober receptie bij De Potter

Jan van der Linden 40 jaar bij Keurslagerij Van Kraaij

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Jan van der Linden is 40 jaar in dienst bij keurslagerij Van Kraaij in Schaijk. Om het bereiken van deze bijzondere mijlpaal te vieren, is er op vrijdag 6 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een receptie bij zaal De Potter. Iedereen krijgt dan de gelegenheid om de jubilaris te feliciteren.

‘Jan, die hoort bij het meubilair!’, is een veel gehoorde uitspraak bij keurslagerij Van Kraaij. “Veel collega’s waren nog eens niet geboren toen Jan bij ‘ons pap’ begon”, vertelt Geert van Kraaij.
Jan kwam als kleine jongen van vijf jaar al veel bij de slagerij spelen met de kinderen van Gerrit en Fonza van Kraaij. Het werken zat Jan al op vroege leeftijd in zijn bloed. Al heel snel ging Jan in plaats van spelen ook Gerrit meehelpen met slachten op zaterdag. Toen hij twaalf was werkte Jan als zaterdaghulp mee met Gerrit en Fonza.

Allround slager
Toen hij zestien jaar was, dacht Jan dat het slagersvak niet zijn toekomst was en wilde hij bakker worden. “Ik ging bij bakkerij Pashouwers werken aan de Pastoor van Winkelstraat (de huidige bakkerij Bart Bongers, red.). Ik volgde een opleiding aan de bakkersschool, maar na een jaar wist ik toch zeker dat ik geen bakker maar slager wilde worden. En zo kwam ik officieel in dienst bij Van Kraaij en volgde de slagersopleiding bij het SVO Nijmegen.”
Jan bleek al snel een allround slager en voelde zich helemaal thuis in de productie. Slachten, uitbenen, afvliezen en worst maken waren voor Jan de onderdelen waar hij goed in was en nog steeds is.

Jan zorgt voor de productie van de winkel onder het motto ‘Lekker, vers en van de allerbeste kwaliteit’. Maar ook het slachten was een grote passie voor Jan. Hij moest er ook aan wennen toen werd besloten dit niet meer in eigen huis te doen. Daarnaast is het afsnijden van ‘huisslachtingen’ ook een onderdeel binnen de slagerij waar Jan zich op heeft toegelegd. Van een praatje met de boer en het afsnijden van de varkens of koeien, tot aan het inpakken samen met de vrouw van de boer. Geert van Kraaij: “In de loop der jaren heeft Jan zich ook ontwikkeld als echte klusjesman binnen ons bedrijf. Van meedenken en meehelpen met alle verbouwingen en slimme manieren bedenken om sneller te produceren of makkelijker te werken tot het opruimen van de zolder, Jan staat altijd zijn mannetje. Hij weet dan ook als beste in het bedrijf wat we overal hebben, hoe het gemaakt is of hoe het gerepareerd moet worden. Van stroom die is uitgevallen tot schoonmaken van de barbecues, altijd is het weer Jan, Jan, Jan!”

‘Jan staat dag en nacht klaar’
Geert van Kraaij is zeer te spreken over zijn jubilerende medewerker. “Jan is een echte allrounder. Hij staat al 40 jaar dag en nacht klaar voor de slagerij. Vaak belt hij zelfs ’s avonds nog op omdat hij ergens aan denkt.”

Ter ere van Jans jubileum houdt Keurslagerij Van Kraaij een receptie bij De Potter op vrijdag 6 oktober, ruim 40 jaar nadat Jan begon als slager. Iedereen is uitgenodigd om tussen 19.30 en 21.30 uur de jubilaris te feliciteren. Geert van Kraaij: “Ik wil Jan bedanken, ook namens Gerrit en Fonza, voor zijn ongelooflijke inzet en toewijding voor het bedrijf.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?