Schaijk

Iedereen is welkom op 21 oktober

Informatiedag op natuurbegraafplaats Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Iedereen is op 21 oktober tussen 10.30 en 16.30 uur welkom tijdens de informatiedag op natuurbegraafplaats Maashorst. Locatiemanager Gerbine Blankers leidt belangstellenden rond in het natuurgebied in de Maashorst waar begraven in de natuur mogelijk is gemaakt. “Hoe uniek is het dat je in dit natuurgebied een plekje kunt kiezen voor later”.

Het team van Maashorst is er 7 dagen in de week om rondleidingen te geven en vragen te beantwoorden.

Het is inderdaad een prachtige plek. “Het natuurgebied is zo’n twee jaar geleden aangelegd, met heidevelden, boskamers en vennen”, vertelt Gerbine. Inmiddels zijn de velden groen, komt de heide al weer op en bloeien steeds meer bloemen. Door de verscheidenheid aan natuur zie je dieren en planten verschijnen die er eerst niet waren. “Het natuurgebied leeft en ontwikkelt zich”.

Meest gestelde vragen
Onderwerpen die 21 oktober aan bod komen zijn onder meer: Is herbegraven mogelijk? Wat doe ik als ik verzekerd ben? Kan ik ook in termijnen betalen? En kun je ook een urn begraven? Gerbine hierover: “Mensen zijn onder de indruk van onze natuur. Ze voelen allemaal dat dit iets anders is dan de alternatieven die ze kennen. Maar er zijn ook veel vragen. De verschillen tussen gewoon begraven, cremeren en natuurbegraven is voor velen nog niet helemaal duidelijk. Toch horen wij vaak dat mensen het fijn vinden om de in de natuur begraven te worden. Dat maakt de cirkel rond en er is een plek waar nabestaanden naartoe kunnen”.

Plekje uitzoeken
Heel veel mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Logisch, je wilt niemand opzadelen met kosten. “Je plekje in ons natuurgebied regel je nu bij leven, en ook financieel. Betalen kan sinds kort ook in termijnen. Daar was veel vraag naar en gelukkig hebben we een goede oplossing gevonden die bij ons past. De uitvaartverzekering keert pas uit na overlijden. Dat geld gebruik je straks voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering is voor later, je plekje is voor nu”, legt Gerbine uit. Op 21 oktober wordt er uitgebreid bij stilgestaan en kunnen geïnteresseerden al hun vragen stellen.

Hoofdrolspeler
Naast alle informatie die we delen en vragen die je kunt stellen kan je ook een mooie wandeling maken in het natuurgebied Maashorst. “Deze plek is de hoofdrolspeler in ons denken en doen. Wij zien dat de natuur nabestaande troost biedt. Kracht geeft. Dat vinden mensen prettig en fijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om voor ons te kiezen. Maar dat het hier mooi en vredig is, horen we heel vaak terug. Ook van mensen die al een plek hebben gekozen maar nog goed gezond en vitaal zijn. Die komen hier wandelen en geven aan dat het vertrouwd voelt, een eigen plekje in de geborgenheid van de natuur”.

Ochtend- en middagprogramma
Iedereen is op zaterdag 21 oktober welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en er zijn ook geen verplichtingen. Gerbine: “Wij vinden het belangrijk om de meest gestelde vragen nog eens te behandelen. Er is een ochtend- en een middagprogramma. Om 10.30 uur geven we uitleg over een urn begraven, herbegraven in de natuur, de uitvaartverzekering en hebben we het uitgebreid over betalen in termijnen”.
Dat programma herhaalt zich vanaf 14.30 uur nog een keer. Wandelen over het terrein kan de hele dag, met of zonder rondleiding. Voor meer informatie: www.maashorst.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?