Schaijk

Jeanette Rutten van Bella Bellezza Bruid & Beauty in Schaijk:

‘Ik wil mensen mooi maken en blij de deur uit zien gaan’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Je gaat trouwen! Een van de mooiste dagen in je leven. Voor deze speciale gelegenheid wil je er natuurlijk op je állerbest uitzien. Ga jij voor een stralende, onvergetelijke look op je trouwdag? Maak dan een afspraak met Bella Bellezza Bruid & Beauty in Schaijk. Van bruidskapsel tot bruidsmake-up en van nagels en wimpers tot een mooi gebruinde teint (spray tanning); Jeanette Rutten zorgt voor het perfecte plaatje. “Ik doe iets wat mensen nooit vergeten.”

De ontvangst in de stijlvol ingerichte salon van Jeanette Rutten is warm en hartelijk. De stoelen zijn comfortabel, de accessoires smaakvol en op tafel staan lekkere dingetjes. “Ik ben heel warm naar mensen toe en weet hen altijd snel op hun gemak te stellen”, vertelt Jeanette, die van origine schoonheidsspecialist en pedicure is. “Maar ik heb daar het geduld niet voor; een vlekje hier, een puistje daar… Ik wil mensen mooi maken en blij de deur uit zien gaan. Dat geeft me een enorme kick.”

Bruidsstyliste
Jeanette Rutten is naast gediplomeerd schoonheidsspecialiste ook make-up artist, hairstyliste, nagelstyliste en wimperstyliste. In de laatste tien jaar heeft zij zich volledig gespecialiseerd als bruidsstyliste en een uitstekende naam opgebouwd. Vanuit heel Nederland weten aanstaande bruiden de weg naar de Schaijkse salon te vinden “Het is mijn passie om mensen te laten stralen”, vertelt Jeanette enthousiast. “Iedere bruid zie ik als een nieuwe uitdaging, maar één ding is zeker: ze komen er áltijd mooi uit te zien.”

Proefsessie
Het is gebruikelijk dat zo’n vier tot zes weken voor de bruiloft een proefsessie plaatsvindt in de salon in Schaijk. Jeanette: “Zo’n proefsessie is het uitgelezen moment om het trouwuiterlijk te bepalen. Bruiden weten dan ruim van tevoren hoe zij er op hun trouwdag uit komen te zien. In de salon bespreken we onder het genot van een kopje koffie of thee uitgebreid wat iemands wensen zijn. Vervolgens maak ik het proefkapsel en doe ik de make-up. De basis is de trouwjurk, de kleur van het boeket en de stijl waarin iemand trouwt. Als ik naar iemand kijk en weet wat voor jurk ze heeft, weet ik eigenlijk al precies wat ik moet doen.” Als het proefkapsel en de make-up klaar zijn volgt nog een fotoshoot, zodat de aanstaande bruid een goed beeld krijgt van het resultaat.

Op de trouwdag zelf verzorgt Jeanette zowel het bruidskapsel als de bruidsmake-up, aan huis of op locatie. “Op die manier kunnen bruiden relaxed en ontspannen in hun eigen omgeving aan de grote dag beginnen. Het enige dat ze hoeven doen is hun jurk aantrekken, de rest regel ik allemaal. Uiteraard kan ik ook bruidsmeisjes, vriendinnen en daggasten voorzien van make-up en haarstyling. Ook dit bespreken we ruim van tevoren, zodat iedereen op de dag zelf op tijd klaar is.”

Visagist van Beyoncé
Jeanette Rutten won onlangs de prestigieuze Love Award 2018. Daardoor mag zij zich een jaar lang de beste bruidsvisagist/hairstylist van Noord-Brabant noemen. Verder volgt zij regelmatig cursussen om de nieuwste trends en technieken te beheersen. “Begin 2018 heb ik een masterclass gevolgd bij Sir John Barnett, dat is de visagist van onder anderen Beyoncé en Kim Kardashian. Dat was echt supergaaf! Ik heb daar weer veel nieuwe dingen geleerd en nóg meer inspiratie opgedaan.”

‘Voor het leven’
Niet alleen als aanstaande bruid, maar ook als je er helemaal tiptop uit wilt zien voor bijvoorbeeld een feest of (school)gala ben je bij Bella Bellezza aan het juiste adres. De grootste passie van Jeanette Rutten blijft echter het ‘stylen’ van bruiden. “Het mooiste van mijn vak is dat ik echt iets voor het leven vast zet. Over tien jaar kijken mensen nog naar die foto’s. Ik doe iets wat mensen nooit vergeten.”

Bella Bellezza Bruid & Beauty is gevestigd aan de Rijksweg 50 in Schaijk. Bel voor meer info naar 06-11249583 of kijk op www.bellabellezza.nl.


Bella Memoria
Meer dan alleen bruiden

Jeanette Rutten houdt zich bezig met meer dan alleen bruiden. Onder de naam Bella Memoria (mooie herinnering, red.) heeft zij zich sinds enige tijd ook gespecialiseerd in postmortale make-up, het aanbrengen van make-up bij overledenen. “De eerste die ik opmaakte was mijn eigen oma”, vertelt Jeanette. “Het is heel dankbaar werk. Ik kan mensen zo een mooi afscheid geven en nabestaanden een mooie laatste herinnering. Het laatste beeld dat je van iemand hebt, blijft je namelijk altijd bij.”

Jeanette samen met de befaamde visagist Sir John Barnett.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties