Schaijk

Haku Witgoedspecialist Schaijk nadert bijzondere mijlpaal

'Ik ben trots op onze winkel'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - 2018 is het jaar dat Haku Witgoedspecialist 25 jaar in Schaijk zit. Een bijzondere mijlpaal voor een bijzondere winkel die zich onderscheidt door goede service en een eerlijk advies. Hans Kuijpers runt het bedrijf samen met zijn vrouw Mia en een klein maar zeer betrokken team. Behalve de winkel en een eigen werkplaats aan het Europaplein 9, levert de onderneming ook professionele apparatuur aan zorginstellingen.

Hans is in 1984 voor zichzelf gestart. “Van huis uit was ik eigenlijk metaalbewerker”, vertelt hij. “Ik werkte voor een bedrijf in Ravenstein, maar dat ging failliet. Dat was op zich niet zo'n probleem, want ik moest in die periode toch in dienst. Alleen bij terugkomst had ik geen werk. Mijn vader was witgoedmonteur. Hij heeft mij de beginselen van het vak geleerd. Vervolgens heb ik ook nog een studie gevolgd.”

'Beste keuze ooit'
In 1987 verhuist Hans zijn bedrijf van het ouderlijk huis in Herpen naar Huisseling. Daar huurt hij een deel van een boerderij. “Mijn vader was overdag aanwezig in de showroom en werkplaats, terwijl ik als monteur op pad was”, blikt hij terug. “Op een gegeven moment kregen we de kans om onszelf in Schaijk te vestigen. Dat is een van de beste keuzes die we ooit gemaakt hebben. We zitten hier sinds september 1993.”
In eerste instantie zijn het Hans, Mia en zijn vader die met z'n drieën de zaak draaiende houden. “Het is ongekend dat we dat voor elkaar hebben gekregen”, vindt hij. “In 1995 kwam er een monteur bij. Vrij snel daarna namen we nog een tweede monteur aan. Zij waren op pad, terwijl ik in de werkplaats en winkel was.”

Vernieuwing
Door de jaren heen is de zaak een paar keer veranderd. “In de beginjaren was de winkel kleiner dan nu”, licht Hans toe. “Er stond een schuur achter het pand. Die hebben we na verloop van tijd omgestoten om de werkplaats te bouwen. Het magazijn is naar boven verhuisd. Toen Miele met het shop-in-shop-principe kwam, hebben we de winkel flink vergroot en helemaal vernieuwd. We hebben alles zelf gemaakt. Daar ben ik trots op en ik ben blij met de winkel zoals die nu is.”

Zorginstellingen
Wat veel mensen niet weten, is dat Haku niet alleen actief is op de particuliere markt. Het bedrijf levert namelijk ook professionele apparatuur voor verschillende zorginstanties. “Dat is op een bijzondere manier tot stand gekomen”, vertelt Hans. “Mijn grote hobby is fietsen. Tijdens een tocht raakte ik met iemand aan de praat van het Radboudumc. Een tijdje later kreeg ik een telefoontje of ik op gesprek wilde komen. Dat was best wel spannend. Ik ben gewoon als mezelf gegaan. Dus niet strak in het pak, maar in de werkkleren die ik altijd aan had. Ik kreeg een jaar de kans om me te bewijzen. Dat is ruim twintig jaar geleden en nog steeds doe ik het werk met veel plezier en tot grote tevredenheid van de klant.”
Via zijn connecties bij het Radboudumc komt Hans ook in contact met andere zorginstellingen zoals De Koraalgroep en BrabantZorg. Haku verzorgt de aanleg, vervanging, onderhoud en reparaties van apparatuur. “Die tak van sport heeft niets met de winkel in Schaijk te maken, maar het zit wel overal doorheen gevlochten”, vervolgt hij. “Echt kriskras door elkaar en daarom is het iedere dag een uitdaging om een goede planning te maken voor onze monteurs. Zeker als er een spoedgeval tussendoor komt. Een falende koelkast in het ziekenhuis kan tot grote problemen leiden. Zoiets moet dus snel opgelost worden.”

'Eerlijk advies'
Of het nu voor een klant in de winkel is of voor een zorginstelling, Hans gaat altijd op dezelfde gedreven manier te werk. “Ik ben een perfectionist”, geeft hij aan. “Het moet gewoon goed zijn. Daarom baal ik ook wel een beetje van het feit dat veel mensen tegenwoordig hun apparatuur via internet kopen. Dan maken ze een afweging alleen op basis van een plaatje en een paar specificaties. We hebben de mensen liever in de winkel. Dan kunnen we samen kijken naar de beste oplossing qua prijs en kwaliteit. Een jong gezin met drie sportende kinderen heeft bijvoorbeeld een andere wasmachine nodig dan een ouder echtpaar van in de tachtig. Daarom bekijken we telkens de specifieke situatie en geven op basis daarvan een eerlijk advies.”
Daarbij is nazorg heel belangrijk. “Geen garantie tot de deur, maar als er nadien problemen zijn dan word je door ons ook goed geholpen”, legt Hans uit. “Daarbij gaan we op zoek naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Lang niet alle bedrijven werken zo, zeker niet via internet.”

Haku Witgoedspecialist is te vinden aan het Europaplein 9 in Schaijk. Bij vragen kun je contact opnemen via 0486-462182 of een kijkje nemen op www.haku-witgoed.nl. De winkel is open op maandag van 13 tot 18 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9 tot 18 uur, vrijdag van 9 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties