Schaijk

Overweeg eens een cruise voor je volgende vakantie

'Het is een ideale en luxe manier om veel plekken te zien'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het maken van een cruise is vaak niet de eerste gedachte die door je hoofd schiet wanneer je bezig bent met de plannen voor je volgende vakantie. Toch is het zeer de moeite waard om het eens te overwegen. Je vaart langs prachtige steden, er is van alles te zien en je hebt alle luxe aan boord. Het is niet voor niets dat cruises steeds populairder worden. TravelXL Schaijk en MSC Cruises werken samen om je de mooiste plekken van de wereld te laten zien. “Het is een goedkope manier om veel verschillende bestemmingen te bekijken”, stelt Yvonne Bloemers.

Het maken van een cruise kent veel vooroordelen, zoals dat je 'vast' zou zitten op het schip, dat het heel duur is en dat voornamelijk ouderen meegaan. “Onzin”, vindt Yvonne. “Het klopt dat je niet zomaar van het schip af kunt als hij vaart, maar zodra je aangemeerd bent kun je gaan en staan waar je wil. Je blijft lekker aan boord of je gaat op ontdekkingstocht in de stad. Die keuze is aan jou. Zo kom je juist op heel veel plekken in plaats van dat je elke avond terug gaat naar hetzelfde hotel en toch hoef je je koffer maar één keer uit te pakken. Ideaal dus als je veel wil zien.”
Verder is er veel te doen op een cruiseschip. “Er is genoeg entertainment aan boord”, weet Yvonne, die zelf regelmatig een cruise maakt om op de hoogte te blijven van het aanbod. “Het heeft een bepaalde luxe, want het eten wordt geserveerd. Je kunt zwemmen, naar de sportschool, vaak is er ook een klimwand en nog veel meer. Of trek jezelf terug op een rustige plek om ongestoord te genieten. Alles staat in het teken om de gast te plezieren.”

'Zeer betaalbaar'
De kosten vallen volgens Yvonne ook mee. “Je bent niet meer kwijt dan een all-inclusive vakantie naar Turkije”, geeft ze aan. “Je ziet alleen veel meer plekken. Het eten is in de prijs inbegrepen. Je kunt kiezen voor een drankenpakket of, als je niet zoveel drinkt, na afloop betalen. Alleen de fooien voor het personeel moet je erbij kopen. Ook excursies zijn voor eigen rekening. Die afweging moet je zelf maken. De prijzen vallen best mee. Zeker als je middenin een stad aanmeert. Dan hoef je geen vervoer meer te regelen, maar wandel je zo naar het centrum.”
Omdat het maken van een cruise zo betaalbaar is, is het echt niet alleen weggelegd voor ouderen en vermogende mensen. Sterker nog, kinderen kunnen vaak mee voor een gereduceerd tarief. “Dat maakt het erg voordelig”, vervolgt Yvonne. “Meestal zijn er speciale familiepakketten om de reis nog interessanter te maken.”

Over hele wereld
Een cruise maken kan op de hele wereld. Vertrek vanuit Hamburg naar Scandinavië, vaar door de Middellandse Zee, ervaar het Caraïbisch gebied, ontdek het Midden-Oosten, zet koers richting Azië of ga nog een andere kant op. De schepen van MSC Cruises varen over de hele wereld. Yvonne: “Je komt op mooie bestemmingen waar je met de auto niet zomaar naartoe rijdt. Dat kost veel te veel tijd. Over het algemeen doe je op een cruise rond Europa vooral steden aan met veel cultuur en een rijke historie. In het Caribbean kun je juist prima terecht voor zon, zee en prachtige natuur. Je kunt een cruise overigens ook combineren met een meerdaags bezoek aan bijvoorbeeld Miami of een weekje kamperen in Zuid-Europa. Dan heb je het beste van beide werelden. En als je nu al boekt voor de volgende winter kun je profiteren van zeer aantrekkelijke tarieven. Dan kun je voor een mooie prijs de zon opzoeken.”

Korting bij MSC Cruises
Speciaal om mensen aan deze aantrekkelijke manier van reizen te laten proeven of om nogmaals te laten ervaren, biedt MSC Cruises tot en met 30 april dertig procent korting op hun reizen. Heb je interesse? Neem dan contact op met TravelXL Schaijk. Yvonne Bloemers of een van haar medewerkers helpt je graag verder. Het reisbureau aan de Runstraat 13 is zes dagen per week open. Maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Kijk voor meer informatie op www.travelxl.nl/schaijk.


 

MSC Yacht Club
Ontdek een schip in een schip. Een plek waar je van exclusiviteit en privacy in een wereld van keuze geniet. Geef je over aan de luxe van een privéclub en krijg bovendien toegang tot de talloze recreatie- en entertainmentmogelijkheden van de rest van het schip. De MSC Yacht Club is een cruise-ervaring als geen ander. “Je betaalt er wat meer geld voor, maar dat is het ook zeker waard”, legt Yvonne Bloemers uit. “Je zit in een apart gedeelte met net wat luxer eten, je krijgt voorrang bij het in- en uitchecken en zo zijn er meer privileges, zoals het beschikken over een eigen butler.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties