Schaijk

Nieuwe, hypermoderne Albert Heijn opent 21 maart de deuren

‘Heel Schaijk kijkt uit naar het nieuwe centrum’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Het nieuwe centrum van Schaijk krijgt steeds meer vorm. Een van de absolute eyecatchers in het grootschalige bouwproject is zonder twijfel de nieuwe Albert Heijn-vestiging. De levensmiddelenwinkel van ondernemer Huub Christiaens is met een verkoopoppervlak van maar liefst 1.285 m² straks veruit de grootste supermarkt in het dorp. Op donderdag 21 maart om 10 uur opent de nieuwe, hypermoderne Albert Heijn in hartje Schaijk de deuren voor het publiek. “We krijgen in Schaijk de allernieuwste AH-formule.”

Ondernemer Huub Christiaens op de bouwplaats bij de fraaie toekomstige entree van Albert Heijn Schaijk.

Met de opening van de nieuwe Albert Heijn-supermarkt, komend voorjaar, gaat voor Huub Christiaens een langgekoesterde wens in vervulling. Sinds 2006, toen de ondernemer te horen kreeg dat hij zijn winkel op de huidige locatie aan de Burg. Hoefnagelstraat niet mocht uitbreiden, was hij al bezig met verhuisplannen. Een kleine dertien jaar later is het dan eindelijk zo ver en krijgt Albert Heijn een prominente plek in het nieuwe Centrumplan Schaijk. “Het is allemaal best spannend, maar iedereen kijkt er ontzéttend naar uit. Niet alleen wij, maar héél Schaijk”, vertelt Huub Christiaens. “Het heeft heel lang geduurd, maar het voordeel daarvan is dat de kwaliteit van het totale centrumplan steeds meer is toegenomen. Dat is een groot pluspunt voor Schaijk. In 2008 zouden bijvoorbeeld het straatwerk, de lantaarns en bloembakken waarschijnlijk nooit meegenomen zijn in het plan. En ook het parkeren is nu veel beter geregeld. Met het huidige plan is Schaijk straks helemaal klaar voor de toekomst. Voor de Schaijkenaren zelf, maar ook voor de regioklant.”

Twee keer zo groot
Op de huidige plek aan de Burg. Hoefnagelstraat heeft Albert Heijn Schaijk 650 m² aan verkoopoppervlak en 100 m² magazijnruimte. In de nieuwe situatie krijgt de supermarkt 1.285 m² verkoopoppervlak en 415 m² magazijnruimte. “We krijgen in Schaijk de allernieuwste AH-formule. Daarvan zijn er maar twintig in heel Nederland”, weet Huub. “Dat betekent een ruim opgezette winkel met nóg meer versproducten en heel veel beleving en inspiratie. Klanten zullen daardoor langer rondneuzen in de winkel en meer ongeplande aankopen doen.”

‘Beleving’
Albert Heijn moet het kloppende hart worden van het nieuwe centrum van Schaijk. Een regionale trekpleister ook. Het assortiment van de winkel wordt straks bijna verdubbeld. Huub Christiaens licht alvast een tipje van de sluier op. “De broodafdeling wordt drie keer zo groot en de groente-afdeling zelfs vier keer. Er komt veel meer keuze in kant-en-klaar-maaltijden, we krijgen een sinaasappelpers, ‘knipkruiden’, een hagelslagtap en gaan losse bonbons verkopen. Verder staat er straks een grill met kleine grillproducten in de winkel en wordt er een speciale borrelafdeling ingericht waar je alles kunt vinden wat je bij een wijntje kunt nuttigen. We zetten ook een gezellige keukentafel neer waar mensen een lekker bakje koffie kunnen drinken en er komt een servicebalie voor Bol.com, staatsloten, stomerijservice etcetera. Op diverse afdelingen komen daarnaast beeldschermen te hangen met aanbiedingen en productinformatie. Dat draagt ook weer bij aan een stukje beleving.”
Albert Heijn Schaijk wordt uitgerust met het nieuwste kassapark. Klanten kunnen daardoor op drie verschillende manieren afrekenen: op de traditionele manier aan de kassa, via ‘Scan & Go’ (voor kleine aantallen producten) en met de zelfscan.

Donderdag 21 maart om 10 uur opent de nieuwe Albert Heijn-supermarkt in Schaijk de deuren voor het publiek.


Hamsteren, voetbalplaatjes en vroeger open op zondag
Totdat de nieuwe Albert Heijn de deuren opent in het nieuwe centrumplan van Schaijk, zit de supermarkt niet bepaald stil. Met ingang van het nieuwe jaar gaat de winkel op zondagen al om 10 uur ’s ochtends open. Verder is het vanaf 1 januari drie weken lang ‘Hamsteren’ en gaat ook de razend populaire Eredivisie-voetbalplaatjesactie weer van start. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties