Schaijk

Persoonlijke sieraden gemaakt door Bregje Wieland

'Estona staat voor een moment of ogenblik in tijd'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Een dierbare of kostbare herinnering vereeuwigd in een sieraad, speciaal voor jou op maat gemaakt. Dat is wat Estona biedt. Een ring, ketting of armband met daarin een gravure van een vingerafdruk, handgeschreven boodschap of persoonlijke tekst. Maar ook een hand- of voetafdruk(je), tekening of geluidsgolf kunnen verwerkt worden in een sieraad. Bregje Wieland, het gezicht achter Estona, denkt graag met je mee in het ontwerp.

De letterlijke vertaling van Estona vanuit het Catalaans is 'een moment of ogenblik in de tijd'. “Die omschrijving past helemaal bij de sieraden die ik maak" legt Bregje uit. "Het zijn ontwerpen die passen bij belangrijke gebeurtenissen in je leven. Denk hierbij aan de geboorte van een kindje, een huwelijk of huwelijksaanzoek, het overlijden van een dierbare of een ander moment waarvan jij graag een tastbare herinnering zou willen dragen.”
Bregje werkt voornamelijk met zilver. “Dat is heel mooi materiaal om mee te werken”, vindt ze. “Doordat ik alle sieraden van begin tot eind zelf maak heb ik ieder stukje in de hand en kan ik een sieraad helemaal naar wens maken. Ik luister naar de wensen van de klant, ontwerp een sieraad en ga vervolgens aan de slag. Het is een uitdaging om te bedenken hoe je iets kunt creëren dat echt uniek is voor die ene persoon. Ik word juist getriggerd als iets eigenlijk niet kan. Dan blijf ik net zo lang zoeken tot ik een geschikte oplossing vind. Het is geweldig als dat vervolgens lukt.”

'Graveren'
Estona is voortgekomen uit Bregjes vorige onderneming Creatief Cadeau. “Toen deed ik gewoon alles wat ik leuk vond”, blikt ze terug. “Van op maat gemaakte stoeltjes tot bedrukte klokken. Dat was heel breed. Te breed. Daar heb ik van geleerd; vooral ook hoe bepaalde dingen niet moeten. Van mezelf moest ik daarom één ding kiezen om in te specialiseren. Daar heb ik lang over nagedacht.”
“Eigenlijk ben ik wel een beetje een nerd”, geeft Bregje lachend toe. “Ik had al langer een wens: mijn eigen computergestuurde machine om te graveren. Stiekem had ik zelfs het hele bedrijf al bedacht. Alles lag klaar om te starten, tot aan het logo en de website aan toe. Maar ik durfde er steeds niet aan te beginnen omdat Creatief Cadeau zo goed liep. Een jaar geleden heb ik toch de knoop doorgehakt en ben ik het gewoon gaan doen. Zo is Estona ontstaan.”

Tastbare herinnering
Vaak mag Bregje sieraden maken voor vrolijke gebeurtenissen zoals bij een geboorte. “Maar soms krijg ik ook de vraag of ik een herinneringssieraad wil maken. Een tastbare herinnering aan een dierbare zoals een armband, ketting of ring waar as in verwerkt is. Ik vind het heel belangrijk dat de nabestaanden echt dat sieraad krijgen wat ze voor ogen hebben. Daar stop ik ook een beetje van mezelf in, ik werk echt vanuit mijn hart.”
Je bestelt dus niet zomaar een sieraad, maar je bestelt een sieraad bij Estona. “Mijn persoonlijkheid zie je terug in het contact, het ontwerp en de manier waarop je jouw sieraad ontvangt”, zegt ze. “Natuurlijk kun je online op meer plaatsen sieraden bestellen, zelfs op maat gemaakt. Vaak wordt het maken of graveren van die sieraden uitbesteed in het buitenland. Dat wil ik niet. Juist doordat ik het sieraad van begin tot eind zelf maak, kan ik aanpassingen maken als iets toch net wat anders uitpakt dan verwacht. Daarnaast vind het heel belangrijk dat er zorgvuldig omgegaan wordt met zo'n dierbare herinnering. Dat maakt Estona wat mij betreft uniek."

Social media
Dat de sieraden van Estona populair zijn, blijkt alleen al uit het feit dat Bregje op Facebook bijna 8.800 volgers heeft. Onlangs heeft ze een Instagram-account geopend en ook daar stromen de aanmeldingen binnen. Beide social-mediakanalen en de website www.estona.nl dienen als goede inspiratiebron voor mensen die graag willen weten wat Bregje precies maakt. Van een ring met een vingerafdruk tot een hanger met as van een dierbare en van een bedeltje met de voetafdruk van een baby tot een ring met de geluidsgolven van een kinderlach. Even origineel als uiteenlopend.
Een bestelling kun je online plaatsen via de webwinkel of na overleg met Bregje. Omdat Estona geen fysieke winkel heeft, werkt ze alleen op afspraak. “Na de bevestiging ga ik met een sieraad aan de slag”, licht ze toe. “Hoe lang het duurt om iets te laten maken, hangt af van hoe ingewikkeld de opdracht is. Een ring met vingerafdruk neemt bijvoorbeeld drie tot vier weken in beslag.” Kijk voor meer informatie op www.estona.nl of neem contact op met Bregje Wieland via 06-22249011.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties