Schaijk

Happy Swim houdt 28 oktober open dag; introductie Kidscenter

‘Elke zwemles met een lach op het gezicht’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – In een zo waterrijk land als Nederland is het als ouder fijn en geruststellend om te weten dat jouw kind zich kan redden in het water. Zwemles is daarom van groot belang. Per kind duurt dit gemiddeld anderhalf tot twee jaar. Elke week naar het zwembad. Maar waar let je op? Vanaf welke leeftijd is het goed om te beginnen. En wat sluit het beste aan bij de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind? Allemaal vragen die op zaterdag 28 oktober worden beantwoord tijdens de open dag van Happy Swim Zwemschool aan de Pastoor van Winkelstraat 55B in Schaijk.

Christa Theunissen in het nieuwe Kidscenter.

“Een kind verandert in de zwemles op heel veel fronten”, weet Niels Mommersteeg van Happy Swim uit ervaring. “Het groeit, maakt nieuwe verbanden tussen lijf en bewegen en delen van de hersenen worden voor het eerst geactiveerd. Met het diploma zwemmen maakt je kind het allereerste echte examen van zijn of haar leven mee.”

Persoonlijk en vertrouwd
Plezier en vertrouwdheid staan bij Happy Swim voorop, evenals de persoonlijke wijze van lesgeven. Niels: “Wij werken in kleine groepen waardoor we ieder kind ook écht de aandacht kunnen geven die het nodig heeft. Maar wat nog kenmerkender is voor ons: wij kénnen ieder kind. Niet alleen de naam en de leeftijd, maar ook de achtergrond, persoonlijke omstandigheden, de ouders en de broertjes en zusjes. Daardoor kunnen wij veel persoonlijker en gerichter werken met het kind en hem of haar een hele vertrouwde omgeving bieden.”

Eigen methode ontwikkeld
‘Elke zwemles met een lach op het gezicht’, zo luidt een van de motto’s van Happy Swim, dat gedurende de afgelopen vijf jaar een perfecte, geheel eigen methode heeft ontwikkeld om kinderen op een speelse en professionele wijze te leren zwemmen. “Wij werken niet aan de hand van een standaard boekwerk, maar kijken naar wat een kind écht nodig heeft. Daarbij kunnen we eventueel ook vaststellen of een kind een bepaalde problematiek heeft”, geeft Niels aan.
Happy Swim is gespecialiseerd in zwemles aan jonge kinderen en kinderen die iets extra's nodig hebben. “We bieden baby-, dreumes- en peuterzwemmen en ABC-lessen. Kinderen kunnen bij ons al op zeer vroege leeftijd zwemveilig worden. We hebben veel kinderen van 2 en 3 jaar die zichzelf al goed op hun rug en buik kunnen redden. Onze instructeurs zijn enthousiast, ervaren en gaan creatief om met uitdagingen als angst, durfhalzen of moeite met bepaalde zwemonderdelen. Bovendien weten zij van elke les een feestje te maken.”

Nieuw: Kidscenter
Waar kinderen vroeger veelal naar buiten gingen om lekker te spelen, rennen en ravotten, is tegenwoordig de tablet of smartphone hun beste ‘vriend’. Uit onderzoek blijkt dat kinderen ten opzichte van 20-30 jaar geleden veel minder spiermassa en spiercontrole hebben. “Wij merken dat veel kinderen echt een bewegingsachterstand hebben”, vertelt Happy Swim-instructrice Christa Theunissen. “Veel ouders weten niet wat ze hiermee aan moeten en waar te beginnen. Ze krijgen soms wel oefeningen mee voor thuis, maar vinden het vaak moeilijk om deze goed uit te voeren. We hebben daarom gezocht naar een ruimte, waar wij dit kunnen aanbieden.” Christa doelt op het nieuwe Kidscenter dat op de eerste verdieping van Happy Swim in Schaijk is gecreëerd. In dit Kidscenter boordevol klim- en klautertoestellen en andere leuke spelattributen, kunnen kinderen vanaf 12 maanden tot ongeveer 10 jaar onder professionele begeleiding allerlei oefeningen doen, maar bovenal heerlijk spelen. Christa: “Denk aan beweegoefeningen, kleine- en grote-motoriekspelletjes en coördinatie- en balansoefeningen. Deze oefeningen zijn niet alleen gericht op fysieke verbetering van de kinderen, maar zijn ook direct van invloed op hun psycho-sociale ontwikkeling.”
Het Kidscenter is op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur geopend. Terwijl de kinderen spelen en oefeningen doen kunnen de ouders genieten van een kopje koffie en iets lekkers.

Open dag
Meer weten over de zwemlessen en het nieuwe Kidscenter van Happy Swim? Kom dan zaterdag 28 oktober tussen 12 en 17 uur naar de open dag. Een middag vol informatie over alle mogelijkheden en nieuwtjes uit de zwemwereld. Onder het genot van een hapje en een drankje. De kinderen kunnen zich intussen uitleven op het springkussen en natuurlijk spelen in het nieuwe Kidscenter.

Kijk voor meer info op www.happyswim.eu of bel naar 0413-397000.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties