Schaijk

Eethuis Van Son 't Durp Schaijk krijgt nieuwe eigenaren

Door Daan Jans

SCHAIJK - Na veertig jaar in de horeca gewerkt te hebben, heeft Erik van Dijk uit Overlangel besloten zijn eethuis in Schaijk te verkopen. Al enige tijd liep hij met dit idee rond. Vanaf 1 september zullen Bart Bernsen, Luuk Vos en Gert Jordaans de scepter zwaaien bij Van Son 't Durp. Zij nemen het volledige personeelsbestand over.

Luuk, Gert, Yvonne, Erik en Bart.

Sinds 2000 is Erik eigenaar van de horecazaak in de Schutsboomstraat. Van Son is een begrip in de regio en daarom is de naam altijd gehandhaafd. Vooral de zelfgemaakte kroketten vallen goed in de smaak bij gasten uit de wijde omgeving.

Goede werksfeer
Ook Eriks vrouw Yvonne is vanaf de overname nauw betrokken. Zij werkt vrijwel alle weekenden mee. Sinds hun drie dochters oud genoeg zijn, werken die ook mee in het bedrijf. Altijd is er bij Van Son een uitermate goede werksfeer geweest. Dat is nu niet anders met een vast team werknemers bestaande uit Lenneke, Mark, Elke en Rutger. "Vandaar dat deze verkoop ook best een beetje pijn doet", vertelt Yvonne. Met nadruk bedanken zij al het personeel, inclusief weekendhulp en oud-werknemers, die de laatste twee decennia acte de présence hebben gegeven. En niet in de laatste plaats alle gasten die altijd trouw zijn gebleven. Wat Erik en Yvonne na deze periode gaan doen weten ze nog niet.
Of de naam Van Son ook onder de nieuwe eigenaren blijft is nog niet bekend zegt Gert Jordaans, eigenaar van Het Friethuys in Oss. Samen met zijn twee 21-jarige compagnons kunnen ze niet wachten: “Deze kans is te mooi om te laten liggen, dus we grijpen ‘m met beide handen aan. We kennen elkaar en elkaars kwaliteiten goed en zijn ook al bekend in Schaijk.”

Het juiste ondernemershout
Luuk en Bart zijn sinds de opening van Het Friethuys in 2016 daar al werkzaam. Sinds 1 juli zijn de twee mannen niet alleen operationeel verantwoordelijk, maar werden ze ook mede-eigenaar van de ambachtelijke snackbar. Gert zegt daarover: “Luuk en Bart hebben hun ‘promotie’ helemaal zelf afgedwongen. Deze jongens zijn uit het juiste ondernemershout gesneden. Ze denken vooruit, zijn betrouwbaar en hebben een enorme drive. Met die kwaliteiten runnen ze Het Friethuys al alsof het hun eigen zaak is. Reken maar dat ze dat blijven doen nu ze ook écht mede-eigenaar zijn.”
Vanaf 1 september komt daar dus een tweede onderneming bij. “Van Son Eethuis is een goedlopende zaak met veel potentie”, stelt Gert. “Gelegen op een centrale plek in een hecht dorp dat zich de afgelopen jaren flink heeft ontwikkeld. Samen gaan we de rijke geschiedenis van deze mooie horecazaak in stand houden. Én natuurlijk nieuwe verhalen maken.”

Erik en Yvonne van Dijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties