Schaijk

Eerste lustrum stukadoorsbedrijf DW in Schaijk

Door Simone van de Wijdeven

SCHAIJK - In april viert stukadoorsbedrijf DW haar eerste lustrum. Dat is een mijlpaal voor Dominik Warta (29), een jongeman uit Krakau, Zuid-Polen. De eigenaar en initiatiefnemer van het bedrijf, voelt zich na slechts zes jaar al een echte Schaijkenaar. "Ik speel bij DAW, ik heb veel kennissen, ik ga kijken bij de carnaval. Ik voel me echt thuis hier." Is de snelle integratie in het dorp het geheim van het succes?

"Zes jaar geleden ben ik naar Nederland geëmigreerd. Mijn vader werkt al zestien jaar als stukadoor hier in het dorp. Ik was dus al een aantal keren hier geweest." Dominik wil in eerste instantie tolk Engels-Pools worden, omdat hij Engels zo’n mooie taal vindt. "Maar er waren te weinig studenten voor deze opleiding aan de universiteit."
Hij komt naar Nederland, zijn vader achterna. "Het was de bedoeling om een jaartje te blijven en wat geld te verdienen en in Krakau een bedrijf op te zetten." Maar het loopt anders. Dominik start weliswaar in eerste instantie een renovatiebedrijf in zijn geboortestad en doet zo heel veel ervaring op in de bouw. Maar het aantal opdrachten valt tegen en Nederland blijft trekken. "Er was iets in mij dat mij weer naar Nederland bracht. Ik vind dit een mooi en schoon land. Je hebt hier ook betere kansen dan in Polen." Inmiddels woont Dominik met zijn vrouw en ouders in Schaijk.

Schade en schande
Na het opknappen van diverse klussen, besluit Dominik zijn eigen zaak op te richten. "Ik zie dat ik een uniek product kan bieden. Ik ken de Poolse materialen en de Nederlandse producten heel goed. Ik weet dus precies welke materialen ik moet mengen om het juiste product te krijgen. Dat geeft een extra goede kwaliteit." Maar wat voor Dominik nog belangrijker is, zijn respect en eerlijkheid voor de klant. "In het begin vertrouwde ik iedereen, maar ik heb meegemaakt dat mensen zich niet aan de afspraak hielden. Dan had ik alle materialen ingekocht en werd de opdracht op het laatste nippertje afgezegd." Dominik leert door schade en schande. "Nu ga ik er anders mee om. Ik ken nu een beetje de Nederlandse cultuur."

Eerlijkheid en respect
Dominik wil zijn klanten optimaal bedienen. "We leveren 95 procent van de hoogst haalbare kwaliteit. De klanten krijgen gratis advies. We komen altijd al onze afspraken na. We laten alles keurig netjes achter als we klaar zijn met werken. We leveren topkwaliteit door een perfect resultaat. En is er iets niet goed? Laat het ons weten. Eerlijkheid duurt het langst."

Professioneel bedrijf
DW telt vijf medewerkers. "Mijn vader werkt met mij en drie andere Poolse collega’s. We spreken dezelfde taal en er kan geen miscommunicatie ontstaan. Mijn medewerkers weten precies wat ik wil. Het zijn professionele bouwvakkers op wie ik kan bouwen en die ik kan vertrouwen." DW werkt momenteel veel voor bedrijven, particulieren, makelaars en wooncoöperaties. "Maar ik hoop binnenkort ook restaurants, scholen en villa’s tot onze klantengroep te mogen rekenen."

Wil je meer weten over DW? Kijk op www.stucadoorsbedrijfdw.nl of op Facebook. Je kunt zelfs elke maand een prijs winnen, variërend van een pot verf tot een gestuukte muur. Stukadoorsbedrijf DW is te vinden aan de Burgemeester de Grootstraat 17A, 5374 GD in Schaijk. Dominik is te bereiken op 06-13502820

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties