Schaijk

Een persoonlijk interieur: op maat, vernieuwend en hoge kwaliteit

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Uit een interieur valt vaak veel meer te halen dan de meeste mensen ook daadwerkelijk doen. Bjorn van der Heijden van Bjorn Interieurontwerp & Realisatie uit Schaijk denkt graag met je mee. Hij brengt je wensen in kaart en kijkt naar de mogelijkheden van de ruimte. Daarbij heeft hij niet alleen oog voor de maakbaarheid, maar zeker ook voor sfeer en detail. Zo creëert hij voor iedereen een persoonlijk interieur.

Bjorn begint op zijn zestiende als timmerman bij een bouwbedrijf. Daar werkt hij mee aan verschillende nieuwbouw- en verbouwprojecten. Na tien jaar gaat hij verder als zzp'er. Langzaam maar zeker komt er steeds meer meubelwerk op zijn pad, zoals op maat gemaakte inbouwkasten. Rond zijn 33e gaat het wat minder met Bjorn, als hij met een burn-out kampt. Hij krijgt het advies om iets anders te gaan doen. Na onderzocht te hebben wat hij wil, stroomt hij in op de hbo-opleiding interieurvormgeving. "Dat deed ik naast mijn bestaande werkzaamheden", vertelt hij. "Langzaam maar zeker heb ik de aandacht verlegd naar het ontwerpen en realiseren van interieurs. Vorig jaar ben ik volledig gestopt met ruwbouw."

Ontwerpfase
De focus ligt tegenwoordig op het vormgeven en realiseren van persoonlijke interieurs. "Steeds vaker word ik al tijdens de ontwerpfase betrokken bij een project", zegt Bjorn. "Op het moment dat de tekening net van de architect afkomt of daar zelfs nog ligt. Dan kan ik van tevoren al meedenken. Ik breng de wensen van de klant in kaart. Daarnaast kijk ik naar de ruimtelijke mogelijkheden. Dit breng ik samen tot een ontwerp. Ik ga niet uit van standaard opties. Een interieur is persoonlijk en moet bij je passen. We plaatsen niet zomaar een keuken, maar proberen het optimale eruit te halen. Een interieur dient niet alleen functioneel te zijn, maar het moet ook een sfeer oproepen waarin je je goed voelt."

Duurzame producten
De meeste verzoeken die binnenkomen zijn voor een nieuwe keuken, badkamer en op maat gemaakte meubels. "Daarom is het handig als ik er vroeg in het proces bij wordt betrokken", geeft Bjorn aan. "Er is dan nog veel mogelijk. Overal kan over nagedacht worden. Niet alleen de ruimtelijke indeling, maar ook zaken als het lichtplan, de vloer, de wanden, materiaalgebruik en kleuradvies neem ik mee. Je kunt heel veel uit je interieur halen, zeker als je maatwerk toepast. Zelf werk ik graag met nieuwe en duurzame producten. Daarmee creëer ik een tijdloos geheel dat niet snel gaat vervelen. Ik ga op zoek naar de meest ideale situatie. Een persoonlijk interieur is praktisch én mooi."

Vakmensen
Bjorn werkt zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Hij wil de klant zoveel mogelijk ontzorgen. Het maakt hem niet uit of het om nieuwbouw, verbouw of een klein project gaat. "Ik ondersteun het proces van A tot Z", zegt hij, "van ontwerp tot realisatie. Om kwalitatief hoogwaardige producten te kunnen maken, werk ik samen met anderen. Door de tijd heen heb ik een netwerk van vakmensen opgebouwd die alles op maat kunnen maken. Zij delen mijn visie als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en vernieuwing. Ik ben en blijf altijd het vaste aanspreekpunt voor de klant. Door dat persoonlijke contact en mijn betrokkenheid is er voor de klant het meeste uit te halen. Ik heb te allen tijde de regie over het project." Eén ding is heel belangrijk voor Bjorn: het leveren van kwaliteit. "Daar sta ik voor", stelt hij. "We realiseren mooie producten voor een eerlijke prijs. Ik kan met het ontwerp alle kanten op, maar dat wordt grotendeels bepaald door de wensen en het budget van de klant."

Portfolio
Ben je benieuwd wat Bjorn Interieurontwerp & Realisatie voor jouw interieur kan betekenen? Neem dan contact op met Bjorn van der Heijden via 06-52300040 of info@bjorninterieur.nl. Neem voor zijn portfolio een kijkje op zijn website, www.bjorninterieur.nl, instagramaccount bjorn_interieur_ of facebookpagina Bjorn Interieurontwerp & Realisatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties