Schaijk

Veelzijdig familiebedrijf bestaat 25 jaar en opent nieuwbouw; 11 februari open dag

Dubbel feest voor Gebroeders Potjes Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – In 2017 bestaat Gebroeders Potjes BV 25 jaar. Het Schaijkse familiebedrijf, gespecialiseerd in een zeer breed aanbod van cultuurtechnische diensten, viert het bereiken van deze bijzondere mijlpaal met de opening van een splinternieuw bedrijfspand aan de Rijksweg én een feestelijke open dag op zaterdag 11 februari. Arena zocht de Schaijkse alleskunners Martien, Frans en Eric Potjes op en sprak met hen over het verleden en de toekomst. “De nieuwe generatie dient zich al aan.”

Van links naar rechts: Frans, Martien en Eric Potjes.

In 1992 besluiten Martien (56) en Frans Potjes (55) - op dat moment allebei in dienst bij een aannemingsbedrijf - om voor zichzelf te beginnen. “Best een grote stap, want we hadden allebei een vaste baan en de verantwoordelijkheid voor een gezin”, kijken de twee broers terug. “Tot op de dag van vandaag hebben we er echter geen dag spijt van gehad.”

Martien en Frans timmeren, letterlijk en figuurlijk, flink aan de weg en al na anderhalf jaar komen er twee man bij. In de jaren daarna groeit het bedrijf gestaag door en in 2000 komt jongere broer Eric (54) de gelederen versterken. Inmiddels staan bij de Gebroeders Potjes 15 mensen op de loonlijst, onder wie ook twee zoons van Martien en Frans. “De nieuwe generatie dient zich dus al aan. Heel mooi, want zo blijven we een echt familiebedrijf.”
Verder werkt de onderneming intensief samen met diverse andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld Peter Loeffen uit Schaijk.

‘Je rolt er een beetje in’
In de beginjaren houden Martien en Frans zich, in navolging van hun opa en vader, vooral bezig met werkzaamheden op het gebied van infrastructuur, zoals het aanleggen van bestratingen voor bedrijven en instellingen. “Onze opa en vader werkten vroeger allebei in de wegenbouw, dus dan rol je daar eigenlijk vanzelf een beetje in.”

Infra- en sporttak
Begonnen met een kruiwagen en een hamer is Gebroeders Potjes in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een geautomatiseerd bedrijf met een zeer uitgebreid aanbod aan cultuurtechnische diensten. Naast de ‘infratak’ (onder meer asfaltverwerking en de aanleg van bestratingen, halfverhardingen en complete infrastructuur voor bedrijven, scholen en zorginstellingen), heeft het Schaijkse bedrijf er door de jaren heen ook een belangrijke ‘sporttak’ bij gekregen. Dankzij haar innovatieve ideeën en werkwijze staat Gebroeders Potjes nationaal en internationaal bekend als hét cultuurtechnische bedrijf voor kunstgrasrecycling en de aanleg van sportvelden (hockey, voetbal, tennis, atletiek en korfbal) en manegebodems. De onderneming ontving daarvoor zelfs het felbegeerde keurmerk van sportkoepel NOC*NSF.

Innovatief karakter
Een sprekend voorbeeld van het innovatieve karakter van het Schaijkse bedrijf is de ingenieuze wijze waarop sinds 1996 de manegebodems worden geproduceerd. “We gebruiken hiervoor materiaal uit gerecyclede kunstgrasvelden. De grondstof die overblijft uit stukgeslagen kunstgras vermengen we met zand waarmee een verende, dempende en stabiele manegebodem kan worden aangelegd”, leggen Martien en Frans uit. De manegebodems van Schaijkse makelij, geschikt voor binnen- en buitenbakken, pistes en stapmolens, zijn befaamd tot vér over de landsgrenzen. “We hebben ooit zelfs in Rusland een paardenbak gemaakt.”

Andere innovatieprojecten van Gebroeders Potjes BV zijn de ontwikkeling van een machine om naast brede voetpaden ook smalle paden aan te kunnen leggen, een herbestratingsmachine, een kunstgrasoprolmachine en een kunstgrasuitklopmachine. Allemaal uitvindingen en technieken waarmee het bedrijf naar een hoger niveau is getild.

Open dag
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan en de opening van een fraai nieuw bedrijfspand aan de Rijksweg 13 houdt Gebroeders Potjes zaterdag 11 februari een open dag. Martien, Frans en Eric: “Tussen elf en vier laten we zien wat we allemaal doen en kunnen. Heel veel mensen in Schaijk en omgeving weten dat nog niet. Iedereen is van harte welkom.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties