Schaijk

Geen derde supermarkt op achterblijvende locatie Albert Heijn

'Dit is het beste voor het centrum van Schaijk'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Er is weer een grote stap gezet voor een succesvolle realisatie van het centrumplan in Schaijk. Ontwikkelaars MRE en Pakhuis Schaijk hebben samen met ondernemer Huub Christiaens van de Albert Heijn een akkoord bereikt over de overname van de huidige supermarkt aan de Burgemeester Hoefnagelstraat. Daarmee is de dreiging van een derde supermarkt in het dorp definitief van de baan, want de locatie krijgt een andere bestemming. Mogelijk woningbouw.

Albert Heijn verplaatst eind volgend jaar naar het vernieuwde dorpshart van Schaijk. Het pand waar de levensmiddelenwinkel nu zit, komt dan vrij. Hierin zou tot grote onvrede van diverse ondernemers een derde supermarkt kunnen komen. "Het proces heeft veel energie gekost", verzucht Christiaens. "We hebben met z'n allen financieel flink geïnvesteerd om het pand van de markt te halen. Die mogelijkheid is nu gelukkig dicht gezet. Met een concentratie van winkels komt het centrumplan het best tot zijn recht. Niet alleen voor Albert Heijn, maar voor alle Schaijkse ondernemers."

Raad van State
Christiaens had over aankoop van de supermarkt reeds overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar van het pand. In deze aankoop is tevens met de eigenaar overeengekomen dat de lopende beroepsprocedure bij de Raad van State wordt ingetrokken en dat de aanvraag omgevingsvergunning voor uitbreiding van het bestaande supermarktpand wordt stopgezet. Door het wegnemen van de dreiging van een derde supermarkt in Schaijk heeft ook Emté besloten de lopende beroepsprocedure bij de Raad van State te gaan beëindigen.
Door het uitsluiten van het toekomstige gebruik van de winkellocatie aan de Burgemeester Hoefnagelstraat als supermarkt, komen de partijen volledig tegemoet aan de keuze van de gemeente Landerd om de winkelactiviteiten te centreren in het centrum van Schaijk. Ook wordt op deze manier invulling gegeven aan de Structuurvisie.

Inrichting winkel
Christiaens is opgelucht dat dit hoofdstuk eindelijk afgesloten kan worden. "Nu hoef ik me niet meer met dat papierwerk bezig te houden", vertelt hij. "Eindelijk kan ik me gaan concentreren op het centrum en de inrichting van de nieuwe winkel. Die wordt anders nu er zeker geen derde supermarkt komt. Dan heb je meer ruimte. Dit is het beste scenario voor het centrum van Schaijk en alle ondernemers die daar komen te zitten."
De voorbereidingen voor het centrumplan zijn reeds in gang gezet met onder meer de sloop van de huidige bebouwing. Als alles volgens plan gaat, wil Albert Heijn op 1 november 2018 de deuren van de nieuwe locatie openen. "Maar dat kan bijgesteld worden", houdt Christiaens een slag om de arm. "Daar ga ik echter niet vanuit. Het is het ideale moment voor ons, een maand voor de feestdagen. Als we die datum niet halen dan wordt het op z'n vroegst begin 2019."

|Doorsturen

Patrick

2017-07-25 11:39:56

Dus AH en EMTÉ bepalen dat er in Schaijk geen 3e supermarkt komt?! We zijn zo toe aan een beter assortiment zoals bij de JUMBO, of goedkoop zoals bij de LIDL. We hebben geen groenteboer, kaasboer of delicatessenzaak dus mag het eindelijk een winkel meer zijn?!

Karl

2017-07-25 16:59:24

Wordt een prachtige winkel, alwaar mensen uit Reek ook hun boodschapjes kunnen doen. De journalist van dit artikel zegt het helder: "Ook wordt op deze manier invulling gegeven aan de Structuurvisie." Lijkt inderdaad goed om hier aan te houden.

Monique

2017-07-26 07:35:46

Dan begin je zelf n delictessen zaak?groentezaak...kaadwinkel of groentezaak??wat let je?

Marieke

2017-07-26 18:56:26

Wat let je? Nou, wat zou je denken van gebrek aan een pand, geld, kennis van zaken, diploma's en de angst van andere ondernemers in Schaijk hun handel te verliezen en de daarmee gepaard gaande starheid en vriendjespolitiek?

degen

2017-07-27 06:27:52

Kom kom mensen, iedere econoom kan het je vertellen dat te veel concurrentie in een te klein gebied met een bepaald aantal cliënten, leiden tot een slechte service, kleiner assortiment en uiteindelijk is de consument de dupe is door dat winkels moeten sluiten. En zo ver is het niet om binnen ons Landerd die zaken te vinden waar u perse wilt winkelen.

Monique

2017-07-27 10:37:18

Werkelijk waar he?straks n ah die 3 x zo groot is als nu..en n emte...en nog is de mens nie tevreden...en vriendjes politiek en starheid is weer n andere discussie....

Ester

2017-08-01 07:15:00

De schrijver van deze berichtgeving wil anders met alle geweld een Aldi in Reek. Maar gelukkig wijst hij op de Structuurvisie die ze zelf hebben vast gesteld en zo kan Reek naar Schaijk of Zeeland voor zijn boodschappen. 

Nico Degen

2017-08-01 16:51:21

In het onderzoek van de levensvatbaarheid van een onderneming, in dit geval een supermarkt is de plaats van het bedrijf vaak een belangrijk segment in het ondernemersplan. Schaijk, Zeeland en Reek vormen samen de maximale cirkel waarbinnen de consument een ruime keuze heeft. Als je die vergelijkt met de grotere gemeenten waar de klant vaak een veel grotere afstand moet overbruggen met veel minder parkeerplaatsen (vaak ook nog betaald) om van de ene naar de andere winkel of supermarkt te komen, mogen wij ons in Landerd zeer gelukkig prijzen. En een Aldi in Reek zou het geheel nog mooier maken.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?