Schaijk

CarProf Huiskes van Zummeren op de bres voor jonge verkeersslachtoffers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Deze week overhandigde CarProf aan het goede doel een cheque ter waarde van 15.673 euro. Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp: “Fantastisch, een prachtige tussenstand.” Samen met alle andere CarProf-autobedrijven in Nederland zet CarProf Huiskes van Zummeren in Schaijk zich sinds begin dit jaar met een speciale APK-actie in voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval.

Met deze APK-actie wil het autobedrijf de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid benadrukken. Bas Huiskes van CarProf Huiskes van Zummeren: “Een auto in opperste staat is immers veiliger dan een auto die rammelt. Zo geven versleten remmen of banden een langere remweg, wat fataal kan zijn bij een noodstop. Onderhoud is daarom essentieel.”
Ineke Sybesma: “Onze samenwerking met CarProf past dan ook uitstekend. Ook wij maken ons hard voor veiligheid in het verkeer.”

Maatschappelijke betrokkenheid
Met de actie geven de autobedrijven bovendien invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Van elke uitgevoerde APK gaat 50 cent naar TrafVic-Kids. Dit project van Fonds Slachtofferhulp biedt specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of hebben bijvoorbeeld een ouder of broer verloren.
Ineke Sybesma: “Met wetenschappers en therapeuten kunnen we zo in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers (online) therapie bieden.” De actie loopt door tot in 2022, met elke maand een tussenstand op www.carprof.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties