Schaijk

Voorjaarsworkshops bloemschikken in maart en april

Carla en Christine Dellemann zorgen voor bloemrijk afscheid

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Hoewel ze in 2015 na 35 jaar stopten met hun bloemenzaak in het centrum van Schaijk, zijn Carla en Christine Dellemann nog altijd druk in de weer met bloemen. De zussen maken op zeer creatieve wijze rouwstukken en zorgen daarmee voor een gepast en bloemrijk afscheid van een dierbare overledene.

“Rouwwerk is heel bijzonder en speciaal om te maken”, vertellen Carla en Christine Dellemann. “Heel dankbaar werk ook, want het is het laatste wat je voor die mensen kunt betekenen.”

Specialiteit
Het maken van rouwbloemwerk is in de loop der jaren uitgegroeid tot een specialiteit van Carla en Christine. "Uit de wijde omgeving kwam men in onze toenmalige winkel de bloemstukken voor een uitvaart bestellen. Vaak gebeurde dat ook telefonisch. Dat kan nog steeds. Ook gaan we naar de mensen toe met een voorbeeldenboek en zoeken dan samen met hen een rouwbloemstuk uit dat past bij hun dierbare. Zo kunnen we het persoonlijk maken met bijvoorbeeld met zijn/haar lievelingsbloem, kleur of een voorwerp dat bij de overledene past."

Wanneer iemand komt te overlijden moet er veel geregeld worden, weten Carla en Christine. “Je hebt op dat moment veel te regelen en er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken, alles komt tegelijk. Dan is het prettig om de bloemstukken thuis uit te zoeken op het meest geschikte moment en in alle rust.”

Workshops
Carla en Christine Dellemann starten binnenkort ook weer met voorjaarsworkshops bloemschikken. “We leren deelnemers dan onder andere de techniek en de kunst van bloemsierkunst en het omgaan met verschillende materialen. Iedereen kan meedoen, het is geen vereiste om groene vingers te hebben. Het gaat vooral om gezellig creatief bezig zijn. Iedereen gaat aan het einde van de workshop met een mooi zelfgemaakt bloemstuk naar huis.”

De workshops duren ongeveer twee uur en vinden plaats aan de Burgemeester Hoefnagelstraat 12 in Schaijk. De workshops zijn op 28 maart om 9 uur, 29 maart om 19 uur, 6 april om 9 en 14 uur en 12 april om 14 en 19 uur.

Voor meer informatie of aanmelding: 06-24838226 (Carla) of 06-51955333 (Christine). Of kijk op www.dellemannbloemen.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas