Schaijk

Nieuw en toch vertrouwd

Bruna Schaijk verder als The Readshop Express

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na 20 jaar deel uitgemaakt te hebben van de Bruna-organisatie gaat Bruna Schaijk een nieuwe uitdaging aan. Vanaf vrijdag 1 september gaat de winkel aan de Runstraat 4 verder als The Readshop Express. “Voor de consument gaat er niet veel veranderen, maar voor ons zelf is het best een grote verandering”, vertelt Anja Maathuis.

“Bij Bruna moesten we onszelf aan steeds strengere regels gaan houden”, gaat Anja verder. “Bruna bepaalde voor een groot gedeelte hoe ons assortiment eruit zag. Wij konden niet altijd onze lokale ervaring gebruiken, terwijl onze klant een andere klant is dan de klant in de grote stad. Met 35 jaar ervaring in deze winkel denken wij wel te weten wat wij in Schaijk kunnen verkopen.”

The Readshop
Readshop is een snel groeiende organisatie en heeft een kleine 200 winkels in Nederland. In de omgeving zijn er vestigingen in Nistelrode, Uden, Cuijk en Malden. “Bij The Readshop Express komt het veel meer aan op ondernemerschap”, geeft Anja aan. “We gaan zelf bijvoorbeeld weer boeken inkopen op de beurs. Zo ga ik maandag al naar het evenement De Beste Boeken Live in Amsterdam. Daar worden de nieuwe boeken voor het najaar gepresenteerd. Je ontmoet er schrijvers en vakgenoten. Een hele inspirerende dag waar ik heel veel energie van krijg. Dat enthousiasme probeer ik weer over te brengen op ons lezerspubliek. Begin oktober komt er een nieuwe Dan Brown uit en dan vestigen wij daar met een leuke activiteit de aandacht op.”

Cadeautjes en trends
Een andere uitdaging voor het team van The Readshop Schaijk is het zoeken naar kleine cadeautjes en het zoveel mogelijk inhaken op de nieuwe trends. Anja: “Vorig jaar was ‘handlettering’ (creatief bezig zijn met letters en schrijven, red.) een hot item, maar dit najaar zul je zien dat het ‘bullet journal’ (een soort combinatie van een agenda, to-do-lijst en een dagboek, red.) daaraan wordt toegevoegd. In samenwerking met Depesche krijgen wij wat meer ruimte voor kindercadeautjes van onder meer Topmodel, Monstercars, Ylvi and The minimoomis, House of mouse en Dinoworld. Verder houden we ons ruime assortiment wenskaarten, tijdschriften, kantoorartikelen, cadeaukaarten en rookartikelen en blijven we ook het vertrouwde adres voor Postnl en ING.”

30 en 31 augustus gesloten
Woensdag 30 en donderdag 31 augustus is de zaak gesloten vanwege het ombouwen van de winkel. “Wij hebben ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en hopen iedereen vanaf 1 september te mogen begroeten in onze vernieuwde winkel.”

Anja en Ben Maathuis.

|Doorsturen

May

2017-08-24 08:01:42

Goede manier om je wacht geld te regelen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?