Schaijk

Tien jaar AGO Groep; totaalinstallateur voor zakelijk en particulier

'Bij ons kan een monteur nog zelf repareren'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In het voorjaar van 2007 namen John en Rianne van Summeren de Bonte Groep Installatiebedrijven over. Zij gingen verder als AGO Groep Installatiebedrijven in Schaijk. Wat het echtpaar dan nog niet weet, is dat het bedrijf tien jaar later explosief gegroeid is. Zowel op de particuliere als zakelijke markt is het een belangrijker speler; een totaalinstallateur met alle technieken en disciplines in eigen huis.

Door de jaren heen is AGO Groep flink uitgebreid. Tijdens de beginjaren ligt de focus op loodgietersinstallaties, cv's, riolering en luchtbehandeling. Al vrij snel wordt daar ook airco aan toegevoegd. Door de overname van een ander bedrijf, krijgt AGO een eigen afdeling elektrotechniek. “Vanaf toen waren we totaalinstallateur”, vertelt Van Summeren. “We hebben alle disciplines in huis, allemaal gericht op duurzaamheid. Onze monteurs kunnen uit de voeten met alle elektrische, water-, CV- en klimaatinstallaties in een woning of bedrijf. Wij waren één van de eerste in Nederland met een certificering voor het plaatsen van warmtepompen. Daarnaast waren we betrokken bij de eerste energie neutrale huizen. Op dat gebied lopen we graag voorop.”

Showroom
In 2009 opent AGO op de locatie in Herpen een kleine showroom. “In 2015 zijn we verhuisd naar een grotere ruimte in Schaijk”, zegt Van Summeren. “De showroom dient als inspiratiecentrum. Je kunt er alles zien: van de tegels, stucwerk en plafondopties tot aan het sanitair en de lichtschakelaars. Dit werken we uit in een 3D-tekening om de klant een goed idee te geven. Ook zelfbouwers kunnen we van dienst zijn door de gewenste materialen te leveren.”

Mobiele badkamer
Ontzorgen van de klant, dat is iets dat Van Summeren belangrijk vindt. “Wij regelen des gewenst de volledige plaatsing van een nieuwe badkamer, inclusief tegel- en stucwerk”, licht hij toe. “Bij een grondige renovatie stellen we gratis een volledig ingerichte mobiele badkamer ter beschikking om het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Dit is vooral handig voor mensen die niet in de directe omgeving bij anderen kunnen douchen. Het kost ons weinig moeite om die service te leveren, maar de mensen beleven er veel plezier aan.”

Service
Bij de verkoop van installaties en cv-ketels hoort volgens Van Summeren ook een stukje onderhoud. “AGO beschikt over een goede servicetak”, vindt hij. “Bij ons kan een monteur nog zelf repareren in plaats van adviseren dat het product vervangen moet worden. Scholing is heel belangrijk. Vooruitlopend op de nieuwe regelingen in 2018, voldoet al ons personeel aan de laatste eisen. Niet iedereen kan zomaar met de nieuwe technieken overweg. Daarmee onderscheiden wij ons op de markt.”

Woning- en utiliteitsbouw
De tak AGO Technische Installaties richt zich meer op de zakelijke markt. “We leggen ons toe op seriematige woningbouw en utiliteitsbouw”, geeft Van Summeren aan. “Dit kan een kantoor zijn, maar ook een enorm complex. In het verleden hebben we onder meer de distributiecentra van Kühne-Nagel, Vos Logistics, Wim Bosman, Ceva, Tesla en Google van installaties voorzien. Maar ook diverse vakantiehuisjes, luxe villa's, restaurtants, appartementencomplexen en CPO-projecten. Als je het kunt bedenken dan kunnen wij het maken.”

Ambitie
Van Summeren is trots op wat hij met zijn medewerkers de afgelopen tien jaar heeft bereikt. Hij blijft de ambitie houden om verder door te groeien. “De vestiging in Schaijk is nog niet af, er is nog capaciteit”, stelt hij. “We hebben volop vacatures. Tien jaar geleden zijn we begonnen met 22 man personeel. Inmiddels zijn we met ruim 80 man en er zit nog steeds rek in. Nieuwe monteurs mogen altijd solliciteren. Er zijn voldoende mogelijkheden om te groeien qua huisvesting, showroom én hoeveelheid werk.”

Het kantoor en de showroom van AGO Groep zijn te vinden aan Industriepark 11-11A/B in Schaijk. Het bedrijf is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar. Op vrijdag is de showroom zelfs tot 20 uur geopend. Op zaterdag zijn de openingstijden voor de showroom van 9 tot 16 uur. Kijk voor meer informatie op www.ago-groep.nl of neemt contact op via 0486-414400.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties