Schaijk

Ralf Visschers en Erik Rommen starten met Findex Vermogensadvies

'Beleggen is geen doel op zich, maar een middel om je doel te bereiken'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Van de nood een deugd maken, dat hebben Ralf Visschers en Erik Rommen gedaan. Door een grote reorganisatie bij de Rabobank werden ze beiden boventallig verklaard. Reden voor de ervaren beleggingsadviseurs om samen een onderneming te starten: Findex Vermogensadvies. In een tijd waarin banken een terugtrekkende beweging maken, kiezen zij er juist voor een eigen kantoor te starten in Schaijk. “Deze regio is altijd al belegging-minded geweest.”

Ralf en Erik hebben allebei hun sporen verdiend in de beleggingswereld. Ralf, geboren en getogen in Schaijk, begon hiermee al in 1998. “Dat was in die tijd heel gewoon hier in het dorp”, weet hij nog. “Er waren veel beleggingsclubs en er stond zelfs een AEX-paal. Dat heeft toen mijn aandacht getrokken. Na mijn hbo-opleiding ben ik bij de Rabobank terechtgekomen. Op de vestiging in Oisterwijk leerde ik Erik kennen.”

'Vakidioten'
In 2011 vertrekt Erik naar Helmond. “We hebben altijd contact gehouden”, vertelt hij. “Nu we de kans kregen om samen iets op te starten, hebben we die mogelijkheid met beide handen aangegrepen. In een tijd dat de banken de beleggingsdienstverlening steeds meer centraliseren, willen wij juist naar de klant toe voor persoonlijk contact. In dat opzicht kwamen die reorganisaties ons goed uit. Als vakidioten willen we onze kennis en kunde in het advies stoppen en samen met de klant kijken hoe we zijn of haar persoonlijke wensen en doelen kunnen realiseren, deze wensen en doelen zijn voor iedereen anders. We willen met onze klanten een vertrouwensband opbouwen en ze pro-actief kunnen benaderen. Dit gaat simpelweg niet wanneer je als adviseur tweehonderd beleggende klanten moet bedienen. Dat is ook de reden waarom banken de klant aansturen op beleggen in beheer. Ze moeten het zichzelf zo efficiënt mogelijk maken, maar van individueel advies is dan al lang geen sprake meer.”
Besluiten om voor jezelf te beginnen is één ding, het daadwerkelijk doen is van een heel andere orde. Het verkrijgen van de juiste vergunning vraagt een flinke investering. Het tweetal hecht veel waarde aan de regels in de financiële wereld. Daarom doorlopen ze het volledige traject bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). “Zoiets kost tijd en geld”, vervolgt Ralf. “Na carnaval zijn we flink gas gaan geven om per 1 oktober te kunnen starten. Dat is gelukt.”

'Persoonlijke aanpak'
Ralf en Erik hebben bij het opzetten van hun onderneming een paar bewuste keuzes gemaakt. “We gaan voor de persoonlijke aanpak en eerlijk advies”, legt Erik uit. “We adviseren maximaal zestig relaties per persoon en kunnen hierdoor de portefeuilles veel beter monitoren en sneller inspelen op ontwikkelingen in de markt. Een voorbeeld is de huidige lage rente op (staats)obligaties. Na aftrek van kosten hou je op veel obligaties momenteel een negatief rendement over. Waarom zou je deze dan opnemen in een portefeuille? Veel partijen adviseren klanten nog steeds deze obligaties aan te kopen, omdat ze zich aan strakke beleggingskaders moeten houden. Ze geven niet aan wat voor gevolgen dit heeft bij een toekomstige rentestijging. Anders dan andere partijen, kiezen wij ervoor deze nu dus niet op te nemen. Met onze klanten bespreken we deze ontwikkeling en bieden we ze betere alternatieven, we willen vooral eerlijk zijn.”

Alternatief
Volgens het tweetal is Nederland echt een spaarland. “Iedereen heeft geld op de bank staan, maar levert dat in de huidige tijd nog iets op”, vraagt Erik zich af. “De rente die je krijgt over je kapitaal is fors lager dan de vermogensheffing die je moet betalen. Tel daar de inflatie nog bij op. Sparen is dus ook een risico. Momenteel teert een spaarder jaarlijks in. Beleggen is één van de alternatieven om je vermogen wél te laten groeien. Het is geen doel op zich, maar een middel om je doel te bereiken.”
De verzorgingsstaat neemt af. Dit heeft gevolgen voor onder meer je pensioen en AOW. “Je moet zelf iets doen om je oudedagvoorziening aan te vullen”, denkt Ralf. “Ondanks de lage rentestand zijn veel Nederlanders nog te gefocust op sparen. In Nederland belegt nog geen één op de vier mensen, terwijl in Zweden dat er bijna drie van de vier zijn. Iedereen werkt hard voor z'n geld, laat je geld dan ook voor jou werken.”

Startkapitaal
Findex Vermogensadvies hanteert een lage instapgrens. “Bij veel partijen ben je vanaf 250.000 euro pas welkom voor persoonlijk beleggingsadvies, bij ons ligt die drempel een stuk lager” vertelt Erik. “Iedereen heeft financiële doelen die ze in de toekomst willen bereiken. Denk aan later, de verbouwing van je huis, eerder stoppen met werken of de studie van de kinderen. Wij gaan graag met je om tafel om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.”

Op de website www.findexvermogensadvies.nl kun je meer informatie vinden over Ralf Visschers en Erik Rommen, hun werkwijze en de mogelijkheden. Ze lichten graag toe waarom beleggen een verstandige keuze is en kunnen advies op maat geven voor jouw persoonlijke situatie. Het bedrijf is telefonisch te bereiken op 0486-700215 en via de mail: info@findexvermogensadvies.nl. Findex Vermogensadvies zit aan de Pastoor van Winkelstraat 39e in Schaijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties