Schaijk

Klanten welkom vanaf donderdag 21 maart 10 uur

Albert Heijn verhuist naar moderne supermarkt in hartje Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Albert Heijn aan de Burg. Hoefnagelstraat in Schaijk is helemaal leeg. De deuren zijn definitief dicht. Lang hebben ondernemer Huub Christiaens en zijn personeel uitgekeken naar dit moment, want het betekent dat zij over een paar dagen hun hypermoderne supermarkt openen aan het Kapelanieplein 23. Middenin het hart van Schaijk, als grote trekker van het nieuwe centrumplan. Dit feestelijke moment is donderdag 21 maart om 10 uur. De opening wordt dubbel en dwars gevierd met allerlei aantrekkelijke activiteiten en leuke acties.

Er wordt hard gewerkt om de nieuwe Albert Heijn gereed te hebben voor het grote openingsmoment. De klanten kunnen een ruim opgezette en moderne winkel verwachten met een veel groter assortiment dan voorheen. Bij binnenkomst betreed je direct de afdeling met groente en fruit, ook wel De Tuinen genoemd. Een vernuftig systeem zorgt dat de producten langer vers blijven. “Dat heet dry misting”, legt Christiaens uit. “Het systeem vernevelt een waterdruppel in duizenden kleine druppeltjes. Daardoor is de temperatuur beter te regelen en blijven de groenten en het fruit tot een week langer goed. Het is puur water, er zitten geen toevoegingen bij.”
Iets verderop kom je bij De Keuken. “Dit is wat je nog meer nodig hebt voor een lekkere maaltijd”, vervolgt Christiaens. “Als je weinig tijd heb, kies je voor kant en klaar. De vleesafdeling is hier ook te vinden. We zoeken steeds meer de samenwerking met lokale of regionale partijen. Zo hebben we al langere tijd Geertsen Vlees in ons assortiment. Dat is kwalitatief zeer goed vlees. Ook kun je voortaan verse eieren van Van der Bolt uit Schaijk bij ons krijgen. We willen verder uitbreiden met nog meer lokale producten.”

'Dorpse sfeer'
Na De Tuinen en De Keuken, kom je in De Markthal. Christiaens: “Voor kaas en vleeswaren. Er komt een borrelhoek met de lekkerste hapjes, tapas, nootjes en buitenlandse kazen. Je kunt kleine hapjes vers van de grill krijgen, zoals worst, vleugeltjes of gehaktballetjes. In de toekomst willen we ook producten als kippen en spareribs toevoegen.”
Daarna beland je in De Bakkerij, een naam die voor zichzelf spreekt. “We willen de dorpse sfeer nog meer de winkel inhalen”, vertelt Christiaens. “Daarom komt er een plek om elkaar te ontmoeten. Aan een keukentafel kun je heerlijk genieten van een gratis kopje koffie en gezellig kletsen. Voor de kleinsten is er een speciale kinderhoek waar ze ongestoord kunnen spelen.”

Kassapark
Klanten kunnen na het doen van hun boodschappen op drie manieren afrekenen. Je kunt bij binnenkomst al kiezen om een zelfscanapparaat mee te nemen. Je scant de producten direct als je ze van de plank pakt en in je tas doet. Bij het verlaten van de winkel betaal je voor de gescande spullen. Heb je weinig boodschappen? Dan kun je afrekenen bij de scan&go-kassa. Je scant zelf de producten uit je winkelmandje of -wagen. Uiteraard blijven de traditionele kassa's ook bestaan. “Persoonlijk contact met onze klanten is en blijft heel belangrijk”, zegt Christiaens. “Dat vind je in de hele winkel terug. Overal is personeel aanwezig om de mensen te assisteren en vragen te beantwoorden. Anders kun je ook nog altijd bij de servicebalie terecht.”

Leuke acties
Om de opening van de nieuwe supermarkt niet ongemerkt voorbij te laten gaan, maakt Albert Heijn Schaijk er een feestweekend van. Wie op de openingsdag voor minimaal 15 euro boodschappen doet, krijgt een doosje bonbons. Er is een AH-hamster aanwezig waarmee je op de foto mag. Vrijdag 22 maart mag je bij besteding vanaf 20 euro tussen 12 en 17 uur een slinger geven aan het Prijzenrad van Albert Heijn. Daarmee zijn leuke prijzen te winnen. 's Middags is er ook nog een demonstratie van Geertsen Vlees. Een dag later is iets meer gericht op de kinderen met wederom de komst van de hamster, een springkussen en popcorn met ranja. Ook Geertsen Vlees is weer van de partij. In de weken hierna heeft Christiaens nog meer leuke acties in petto voor zijn klanten.

Opening
De opening is in de ochtend van donderdag 21 maart. Huub Christiaens van Albert Heijn, Wilma Toonen van Gall & Gall en het personeel van beide winkels heten om 10 uur alle klanten welkom in het nieuwe pand aan het Kapelanieplein. Met het doorknippen van een lintje wordt de supermarkt officieel in gebruik genomen. Laat je verbazen door ruime opzet, het grote assortiment en de moderne faciliteiten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties