Schaijk

Opening nieuwe supermarkt op donderdag 21 maart 10 uur

Albert Heijn Schaijk tijdelijk dicht voor verhuizing

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Er is de afgelopen maanden hard gewerkt in Schaijk om het dorp een nieuw en aantrekkelijk centrum te geven. De werkzaamheden naderen hun voltooiing. Tijd voor Albert Heijn om te verhuizen naar de moderne supermarkt aan het Kapelanieplein. Vrijdag 15 maart om 18 uur sluiten de deuren van het oude pand aan de Burgemeester Hoefnagelstraat. Donderdag 21 maart om 10 uur neemt eigenaar Huub Christiaens samen met zijn personeel en klanten de nieuwe winkel in gebruik.

De servicebalie in de nieuwe Albert Heijn begint vorm te krijgen.

Bij het verhuizen van de supermarkt komt meer kijken dan enkel de spullen overbrengen van de oude locatie naar het nieuwe pand. “Het duurt langer doordat er een groot stuk automatisering bij komt kijken”, legt Christiaens uit. “We wisselen van systeem. Het moet allemaal goed werken voordat we kunnen beginnen met inrichten. Daarom gaan we een paar dagen dicht.”

Strak schema
De deuren sluiten vrijdag om 18 uur. Het is de bedoeling dat de winkel om 20 uur leeg is. De kruidenierswaren worden tijdelijk opgeslagen, verse producten gaan mee met de voedselbank. “Op zaterdag wordt het personeel opgeleid en verwachten we de eerste vrachten met houdbare producten”, geeft Christiaens aan. “Op zondag komen onze eigen artikelen terug. Maandag zijn ze de hele dag bezig met de automatisering, maar krijgen we ook al verse producten met een langere houdbaarheid, zoals diepvries- en zuivelproducten. Als het nieuwe systeem werkt, wordt dinsdag ook weer het een en ander geleverd. Daar zijn we dan de hele dag mee bezig. De echt verse producten volgen woensdag en de allerlaatste producten arriveren donderdag vroeg in de ochtend pas. Als we dan om 10 uur voor het eerst opengaan, hebben we een winkel vol écht verse producten.”

Ruim en modern
Mensen die vanaf 21 maart naar Albert Heijn in Schaijk gaan. kunnen een ruim opgezette en moderne winkel verwachten met een veel groter assortiment dan voorheen. De focus ligt op versproducten. Het plafond is hoger met een industriële uitstraling. De opzet is dusdanig dat het fijn is om er je boodschappen te doen. Er is rekening gehouden met het milieu en flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo zijn de posters met aanbiedingen vervangen door beeldschermen voor promotie en productinformatie. In de toekomst bestaat zelfs de mogelijkheid voor digitale beprijzing op de schappen. Dit alles om het gebruik van papier terug te dringen.
Naast de traditionele kassa's kun je kiezen voor een zelfscanapparaat of de scan&go-kassa. Met de komst van een servicebalie staat het persoonlijk contact nog meer op de voorgrond. Daar kun je onder meer terecht voor pakketjes van BOL.com, sigaretten, kras- en staatsloten, kledingstomerijservice en vragen. Ook biedt de supermarkt andere diensten, zoals een pinautomaat, een OV-oplaadpunt en kopieerfaciliteiten. Voor de kinderen is er een speciale hoek in de supermarkt, zodat hun ouders ongestoord boodschappen kunnen doen.

'Mooi centrum'
Christiaens is blij dat de verhuizing aanstaande is. “Het centrum is bijna gereed en mooi aangekleed”, zegt hij. “Het heeft lang geduurd om de plannen te ontwikkelen, maar dat is ten goede gekomen aan de kwaliteit. De komende twintig jaar kunnen we vooruit. Dit is goed voor Schaijk, de omgeving en de toeristen. Het aantrekkelijke centrum is uitnodigend genoeg om vaker te bezoeken.”

Albert Heijn Schaijk gaat 15 maart om 18 uur tijdelijk dicht. Donderdag 21 maart om 10 uur heropent de supermarkt aan het Kapelanieplein 23. In de dagen en weken daarna heeft de winkel leuke acties om de opening een nog feestelijker tintje te geven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties